A crevediai tragédia még egy sérültje meghalt, rendőr okozott balesetet ittasan – keddi hírmix

A jól kereső közalkalmazottak pedig ezentúl nem kapnak üdülési utalványt.

Hirdetés

Közúti balesetek: eggyel nő a tét

Lassan mindennapossá váltak a ittas vagy valamilyen drog hatása alatt álló sofőrök által okozott balesetek. Ám, ha azt gondolta volna, hogy ennél nincs fentebb – helyesebben lentebb, akkor nagyot tévedett. A legfrissebb eset, mely az Olt megyei Caracalban történt kedden reggel, egy drogosan, ittasan vezető rendőrhöz köthető – a News.ro számolt be arról, hogy a konstancai közlekedés-rendészetnél dolgozik, és caracali illetőségű. Hogy mi is történt pontosan? A hírek szerint a huszonegy éves rendőr autójával egy 35 éves nőt sodort el egy zebrán. A nő szerencsére megúszta könnyebb sérülésekkel. A férfi próbálta eltussolni a tettét, így a rendőrséget kezdetben arról tájékoztatták, hogy az autót egy fiatal nő vezette, ám a rendőrök hamar gyanút fogtak. A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a balesetet okozó férfi leheletében 0,56 mg/l légalkoholszintet mutatott a szonda, illetve a drogteszt két pszichoaktív szert is kimutatott nála.

Ötre nőtt a crevediai robbanás halálos áldozatainak száma

Kedd reggel meghalt a crevediai robbanások egyik sérültje, akit a tragédia óta a bukaresti Bagdasa Arseni sürgősségi klinikai kórházban kezeltek. A férfi egyike volt annak a négy nepáli vendégmunkásnak, akik a működési engedély nélkül üzemeltett töltőállomás épületében laktak, és papírjaik szerint az üzemeltető cég egy másik telephelyén dolgoztak. A férfi beutalása óta nagyon súlyos állapotban volt, testfelületének több mint 90 százaléka megégett. A négy vendégmunkás közül kettő szenvedett égési sérüléseket a robbanások során. A szemtanúk szerint egyikük a tartálykocsi gépkocsivezetőjével együtt próbálta oltani a keletkezett tüzet, valamint leállította a forgalmat a töltőállomás melletti úton. A másik nepáli vendégmunkást szintén Bukarestben kezelik, az ő testének  közel 40 százaléka égett meg.

Hirdetés

Nettó 8000 lej feletti fizetéssel nincs több ingyen nyaralás

Marcel Ciolacu kedden bejelentette, hogy a nettó 8000 lej feletti havi jövedelemmel rendelkező közalkalmazottak nem kapnak többé üdülési utalványt. De azért meg is nyugtatta őket, hogy a fizetésük nem fog csökkeni. Valamit valamiért. A miniszterelnök már pénteken beharangozta, hogy a „luxus közalkalmazottak” már nem kaphatnak élelmiszer- támogatást és üdülési utalványt. Az üdülési utalványok értéke egyébként növekedni fog, ezentúl 1600 lej lesz.

Hirdetés