Képünk illusztráció.

62 illegális migránst füleltek le a román-magyar határon egyetlen nap alatt

Bors, Nagylak, Nagylak II. mérlege ez.

Hirdetés

Tavaszodik, melegszik az idő, beindul a határokon átívelő embercsempészet is. Nézzük, mi történt az elmúlt 24 órában a román-magyar határon.

1. A borsi határátkelőhöz estefele befut egy török teherautó, török sofőrrel. A papírok szerint bútort szállított Németországba. Meg 12 iraki, illetve szíriai illegális migránst: nyolc felnőttet (18 és 45 év közöttiek) és négy kiskorút (2 és 16 év közöttiek).

2. A helyzet hasonló, csak a nagylaki határátkelőnél: ezúttal egy román sofőr vezette teherautó fékez a sorompó előtt. Mit visz? Szalmabálákat, Romániából Spanyolországba. És 35 afganisztáni, eritreai, Srí Lanka-i, szomáliai, bangladesi és etiópiai migránst (15 és 48 év közöttiek), akik korábban romániai menedékjogot kértek. Habként a tortán befut egy román rendszámú, mikrobusz is, melynek átvizsgálásakor három szíriai migránsra (20 és 33 év közöttiek, szintén menedékkérők) bukkantak a járműben kialakított rejtekhelyen.

3. Nagylak II.-nél nem egy, hanem két teherautót vizsgáltak át a határőrök: az egyiket egy ukrán, a másikat egy román állampolgár vezette. Ők deszkát és papírt szállítottak Franciaországba. És 12 afganisztáni és pakisztáni migránst (12 és 25 év közöttiek, szintén menedékkérők).

A határőrség természetesen lekapcsolta az összes szállítmányt és vizsgálatot indított az ügyekben.

Hirdetés