Egy srác visszajött Spanyolból, hogy román rendőr legyen, de olyan rossz román rendőrnek lenni, hogy visszament Spanyolba

Boran George 20 napig volt rendőr, majd leszerelt, és elhagyta az országot.

Hirdetés

Boran George egy Krassó-Szörény megyei srác, aki egészen kis korától kezdve Spanyolországban élt (és szocializálódott) a családjával. Spanyolországról azt kell tudni, hogy nem egy olyan rossz hely, főleg Romániához képest. Ennek ellenére Boran George 18 éves korában úgy döntött, hogy hazatér, és gyerekkori álmának megfelelően rendőr lesz. Így lett kadét a kolozsvári Septimiu Mureșan rendőrakadémián.

Ám ekkor szembesült azzal, hogy

Románia nem Spanyolország.

Az első furcsaság, amit észrevett, hogy bár elvileg ingyenes „állami” helyen tanult, mindenféle szirszarra pénzt kért az iskola vezetősége a diákoktól, volt, hogy a kantin edényeire is ők dobták össze a dellát. Mellesleg a kantin szerinte minősíthetetlen kajákat rakott ki eléjük, mert spórlás céljából minden alapanyagból a létező legolcsóbbat vették.

Ez egy Romániában szocializálódott ember számára talán fel sem tűnik, ám neki feltűnt, sőt azt is kiszámolta, hogy a különféle dolgokra begyűjtött pénzekből (csak a tananyag sokszorosítására a 300 diáknak fejenként 100 lejt kellett befizetnie) az egyetem 70 ezer lejt gyűjtött be, ám erről semmiféle nyugtát nem adtak a diákoknak, és a srác gyanítja, hogy nem is arra költötték, amire kérték.

Arról nem is beszélve, hogy szakadt egyenruhát adtak neki, aminek még zsebe sem volt, csak egy-egy lyuk a helyén.

Aztán végzős korában Boran George varratott a lábára egy színes szárnyat, amitől az igazgató annyira kiakadt, hogy azzal fenyegette, nem engedi, hogy letegye a záróvizsgáit, ha lézeres beavatkozással nem tünteti el a tetoválást.

Ekkor fordult a rendőrszakszervezethez, akiknek a tanácsára panasszal fordult az egyetem vezetőségéhez, így az igazgató – miután belátta, hogy nincs törvényes eszköze arra, hogy megakadályozza a kadétot a záróvizsgák letételében – visszavonta korábbi fenyegetését.

Ám előtte még elküldte Boran Georgét bosszúból egy pszichológiai vizsgálatra, szerinte ugyanis túl agresszív hangot ütött meg a panaszában, és mégiscsak fegyverrel fog járőrözni. A srác összeszorította a fogát és végigcsinálta ezt is, mert gyerekkori álma volt, hogy rendőr lehessen.

Ám ekkor rendőr lett – Romániában.

Hirdetés

Amiről tudni kell, hogy nem egy kiköpött Spanyolország.

Miután sikeresen letette a vizsgáit, Boran George szolgálatba állt egy Prahova megyei isten háta mögötti faluban. Miután kapott egy egyenruhát, amiből a nadrág nem jött rá, az ing meg pecsétes volt.

Az őrsön pedig nem volt fűtés és folyóvíz.

Megfelelő felszerelést sem kapott (pisztolyt, gumibot, bilincs…), holott olyan riasztásokat is kaptak, ahol akár fizikai agresszióra is sor kerülhetett volna.

Boran George ilyen körülmények között 20 teljes napig volt rendőr, majd felmondott és visszament Spanyolországba.

Történetét a rendőrök szakszervezete osztotta meg a Facebook-oldalán, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen méltatlan a hazai rendfenntartók helyzete.

Hirdetés