2,17 millió eurós büntetéssel végződött egy román kamionsofőr franciaországi kalandja

A férfi egy életre megtanulta: nem érdemes ujjat húzni a francia hatóságokkal.

Hirdetés

Egy élet munkája nem elég arra, hogy egy átlagos kamionsofőr összeszedjen két millió eurót. Ez azonban nem fogja meghatni a francia hatóságokat, akik ennyire büntettek meg egy román sofőrt. Igaz, ami igaz, rászolgált a büntetésre, ugyanis 5,2 tonna csempészcigivel kapták el Észak-Franciaországban. A vámellenőrök Coquelles közelében állították meg, de már akkor tudták, hogy csempészettel próbálkozik, amikor útnak indult.

A 36 éves román férfit egy belgiumi parkolóban szólította le egy ismeretlen, aki 8 ezer eurót ígért azért, hogy a csempészárut elvigye Nagy-Britanniába. Főhősünk kapva kapott az alkalmon, követte az illetőt egy raktárhoz, ahol felpakolták a több mint öt tonna zárjegy nélküli cigarettát.

Nem tudni, hogy a vámellenőrök hogyan tudtak az akcióról, de Franciaországban lekapcsolták a 2,17 millió euróra becsült áruval.

A férfi beismerte tettét, és azt is, hogy korábban egy másik megbízást is vállalt: akkor 2 tonna cigit vitt el az Egyesült Királyságba. Mivel együttműködött a hatóságokkal és nem volt büntetett előéletű, végül „csak” 12 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, ugyanakkor 2,17 millió euró bírságot is le kell perkálnia.

Hirdetés