Az életével fizetett az úttestre merészkedő medve

Két helyszínen is gondot okoztak a nagyvadak.
Hirdetés

Épp csak elkezdődött a hét, de már két helyszínről is medvék okozta problémát jelentettek.

A Háromszékhez kötődő esetben a nagyvad húzta a rövidebbet: vasárnap este egy gépkocsi halálra gázolt egy medvét a Kovászna megyei Ozsdola és a Vrancea megyei Tulnici között, a 2D jelzésű főúton.

Mivel az incidens már a vranceai oldalon következett be, a medve tetemét a tulnici-i polgármesteri hivatal gyűjtötte be. 

A rendőrség és a Vrancea Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) kivizsgálást indított az ügyben. 

Hargita megyében nem az úttestre, hanem egy portára merészkedett be a nagyvad vasárnap éjjel. Az eset a Siménfalvához tartozó Tarcsafalván történt, és a medve károkat is okozott a gazdaságban. A kiérkező csendőrök már nem találták ott az állatot, de egy ideig a közelben maradtak, hátha visszajön.

Hirdetés

A helyi lakosokat a szokásos módon, sms-ben értesítette a katasztrófavédelem arról, hogy medveveszély van a településen.

És hogy mennyire gyakori a medveveszély a vidéken? Nos, három napon belül ez volt a negyedik eset a megyében, amikor medve miatt riasztották a csendőrséget.

Hirdetés