Zseniális marketing: Romániában egy egyetemi kápolnát is laboratóriumként próbálnak eladni

Kommunikálni tudni kell.
Hirdetés

Sajátos módon próbálta meg kommunikálni a dél-romániai Piteşti egyetemének rektora, hogy a felsőoktatási intézmény a ortodox kápolna kialakítására költötte el a pénzét: laboratóriumként jellemezte a létesítményt.

A kápolnát a helyi ortodox érsek jelenlétében avatták fel az egyetem főépületében, és Dumitru Chirleşan szükségét érezte, hogy a nagy jelentőségű eseményt Facebook-bejegyzésben is megörökítse.

Amelyben megírta: az egyetemen új laboratóriumot avattak – egy ortodox kápolnát, ahol „a tudomány boldogságban és harmóniában találkozik keresztény ortodox hitünkkel”.

A rektor szerint talán sokan viseltetnek ellenséges érzelmekkel az intézkedéssel szemben, de – mint írta – az egyetem nem fél őszintén és profi módon foglalkozni a lét alapvető témáit.

Azt is megemlíti, hogy az európaiak a kereszténység alapértékeire támaszkodva jutottak el a harmadik évezredbe, az egyetem „keresztény hadseregként” folytatja tevékenységét.

Hirdetés

Ami a meglehetősen gejl és pátoszos megfogalmazáson túlmenően amúgy rendben is lenne, elvégre mindenkinek joga van a hithez, valamint vallása gyakorlásához. Meg aztán a teológia is tudomány.

De hogy a kápolnában zajló történéseket laboratóriumban végzett tudományos tevékenységként akarják tálalni, az már talán kissé túlzó.

Hirdetés