Jó heccnek tűnt porral oltó készülékkel megkergetni a parkban cigiző diákokat (VIDEÓval)

De nem volt az: az iskolaigazgató az állásával fizethet a félresikerült viccért.
Hirdetés

Az iskolakezdés óta számos példa igazolja, hogy néha egészen szürreális jelenetek zajlanak le tanárok és diákok között. Meglehet, hogy eddig is voltak hasonló esetek, de mivel a diákok bármit képesek feltölteni az internetre, ezeket már nem lehet szőnyeg alá söpörni, így a poénnak induló heccből is pillanatok alatt fegyelmi eljárás indulhat.

Temesvár egyik elit iskolája, a Jean Louis Calderon Líceum az új példa erre: a Temes megyei tanfelügyelőség eljárást indított az oktatási intézmény igazgatója ellen miután megörökítették, amint egy tűzoltó készülékkel zavarja el a parkban cigiző diákokat. Bár az igazgató azt állította, hogy csak viccből csinálta, a tanfelügyelőség szerint más módja is van a dohányzás elleni küzdelemnek. Az igazgató büntetése a figyelmeztetéstől az elbocsátásig terjedhet.

Az eset közvetlenül egy tűzvédelmi bemutató után történt, amelynek keretében bemutatták a diákoknak, hogyan kell használni a porral oltó készüléket. Az igazgató látván a dohányzó diákokat, saját megfogalmazása szerint ösztönből ijesztett rájuk a készülékkel. Senki nem sérült meg, komolyabb következménye nem is lett volna az egésznek, ha a jelenetet nem örökítik meg, és teszik fel az Instagramra. Az igazgató azt állítja, hogy több szülő is felhívta, hogy gratuláljon neki, mert komoly problémát jelent az iskolában a dohányzás.

Hirdetés