Náci jelképek terjesztésével vádoltak meg egy aradi játékboltot

Ajándékszatyrokon jelent meg Hitler képmása és egyéb náci jelképek.
Hirdetés

Több száz ajándékszatyrot kobzott el a rendőrség egy aradi játékkereskedés polcairól, miután egy szemfüles vásárló kiszúrta, hogy Adolf Hitler arcképét ábrázoló bélyeg és náci jelképek jelennek meg rajta. A férfi értesítette a helyi sajtót a felfedezéséről, a rendőrség pedig hivatalból eljárást indított a görög Jumbo áruházlánc aradi üzlete ellen, mivel a törvény tiltja, és három hónaptól három évig terjedő börtönbüntetéssel sújtja a náci propagandát, illetve a náci, fasiszta, rasszista vagy xenofób szimbólumok birtoklását, terjesztését.

A rendőrség márciusban ellenőrizte az üzlet árukészletét, és a polcokon rátalált a papírszatyrokra, melyeken – többek között – egy második világháborús levelezőlapon, Hitler arcképét ábrázoló bélyeg, szvasztika, birodalmi sas, valamint a Deutsche Luftpost 1024 felirat is szerepel. Az üzletből összesen 659 darab, Kínában gyártott ajándékszatyrot koboztak el.

A bíróság végül megszüntette az eljárást a Jumbo ellen a büntethetőséget kizáró okok felmerülése miatt, azonban elrendelte, hogy a rendőrség az összes problémás szatyrot vonja ki a forgalomból.

Hirdetés