Egy agresszív román utas megverte a személyzet egyik tagját egy Blue Air-gépen

A Bukarestből Stuttgart felé tartó járat Bécsben kényszerült leszállni.
Hirdetés

Ma már a repülővel való utazás nem számít nagy luxusnak, bárki számára elérhető, függetlenül attól, hogy valaki tud viselkedni a fedélzeten, vagy sem. Nos, ha valaki nem tud viselkedni, akkor akadhat némi gond pár ezer méter magasan a földfelszíntől, és ilyenkor a légitársaságok zéró toleranciát tanúsítanak. A Bukarestből induló vagy ott landoló repülőgépek esetében pár hét alatt immár másodjára fordult elő, hogy kényszerleszállást kellett végrehajtani, mert egy-egy utas nem viselkedett az elvárt módon.

Legutóbb péntek reggel, a Bukarestből Stuttgart felé tartó Blue Air-repülőjáraton akadt némi gond, mivel az egyik román utas inzultálta a légiutas-kísérőt. Azt, hogy pontosan mi történt, nem lehet tudni, az egyik utas Facebook-bejegyzése szerint az illető megverte a stewardesst, más forrás pedig nincs.

A Blue Air szűkszavú közleménye szerint a 7:21-kor induló repülő Bécsben kényszerleszállást hajtott végre, mert az egyik utas agresszívvé vált. A parancsnok az utasok biztonsága érdekében döntött így. Az illetőt az osztrák rendőrök szállították le a gépről, a szokásos protokollnak megfelelően mentősöket küldtek a repülőhöz.

Az incidens miatt a gép egy órás késéssel érkezett Stuttgartba, ugyanakkor a Stuttgart–Nagyszeben menetrendjét is befolyásolta az eset.

Hirdetés