Saját zsebéből fizetett a világbékéért Marosvásárhely RMDSZ-es alpolgármestere

A Dél-Koreában „kirándulgató” Makkai Gergelynek esze ágában sincs lemondani.
Hirdetés

Bár saját politikai alakulata lemondásra szólította fel, az RMDSZ-es Makkai Gergely továbbra is alpolgármester kíván maradni Marosvásárhelyen és a helyi rádióban bejelentette: hétfőn megtérítette azt az összeget, amelyet a város költségvetéséből – a szövetség által ellenezett – dél-koreai útjára fordítottak. Az alpolgármester 6978 lejt fizetett a békés utazásért.

A meglehetősen abszurd ügyről mi is beszámoltunk: Makkai Gergely és Bakos Levente tanácsos a város pénzén utazott ki egy szöuli konferenciára „a világbéke megteremtése és a két Korea egyesítése” érdekében, annak ellenére, hogy az RMDSZ helyi szervezete nyilvános közleményekben is ellenezte a teljes mértékben indokolatlan kirándulást, és arra kérték az elöljárót, inkább foglalkozzon a város problémáival. Azóta az RMDSZ Makkai azonnali lemondását is követelte.

Makkai Gergely most azt mondja, arra hivatkozva próbálják eltávolítani a tisztségéből, hogy dél-koreai utazásával felháborodást váltott ki a marosvásárhelyiekben, ő azonban személy szerint nem érzékeli ezt a felháborodást, és megvárja, hogy írásban szólítsák fel a lemondásra.

Makkai Gergelyt 2017 júniusában, egy évvel az önkormányzati választások után választották Marosvásárhely alpolgármesterévé, a koreai utazásáról szóló határozatra a tanácsban többségben lévő RMDSZ-frakció is megszavazta. 

Hirdetés