jogos büntetés
Edgár
2019. szeptember 23. hétfő, 20:03
Három veszélyes rablót sitteltek le a rendőrök Kolozsváron, miután az elkövetők két embert is kiraboltak és összevertek egyetlen éjszaka alatt.

A két bűntényt még a szemptember 5-éről 6-ára virradó éjszaka követték el. Először egy marosvásárhelyi illetőségű férfit támadtak meg a Fellegváron, akinek elszedték a mobiltelefonját, a nála lévő 20 lejt, majd addig verték, amíg elárulta a bankkártyája PIN-kódját, két héten túl gyógyuló sérüléseket okozva az áldozatnak.

A bankszámlán mindössze 10 lejt találtak, így a központ környékén elkezdtek követni egy másik férfit, akit szintén megtámadtak. Tőle csak a telefonját tudták elszedni, mert nem volt nála pénz, ezen feldühödve pedig annyira megverték, hogy az áldozat 50 (!) napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrség mostani közleménye szerint a gyanúsítottakat szeptember 18-án gyűjtötték be egyenként. A nyomozókat elkísérte a rendőrség különleges alakulatának pár tagja, akit a köznyelv csak maszkosokként emleget – tudják, azok a megtermett fiatalemberek, akikkel még a törvénytisztelő állampolgárok sem szívesen találkoznak egy sötét sikátorban.

A gyanúsítottak közül az egyik, egy 18 éves fiatalember – vesztére – ellenállást tanúsított. A közlemény nem tér ki rá, hogy ennek következtében hány napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A másik két fickó, egy 17 éves srác – a bűntények értelmi (!) szerzője – és egy 27 éves férfi ellenállás nélkül megadták magukat.

A három közül kettőnek korábban is volt már baja a törvénnyel. Mindhárman előzetesben vannak, folyik a vizsgálat ellenük. 

comments powered by Disqus
Az elszigetelt falvak lakóinak sokrétű szolgáltatást igyekeznek nyújtani civil kezdeményezésből.
Bár ünnepelni talán még korai lenne, az ítélet ugyanis még nem jogerős, és mindez Romániában történik.
Hol szálljanak meg az idesereglő turisták, ha nincs elég férőhely?
A rettenet színháza mögött ott a gyógyítás, az átok mellett az áldás. A téma azért is aktuális, mert az ördögűzésnek napjainkban igazi reneszánsza van.
A parlament rábólintott a módosításra, így most jöhetnek a már megszokott, hónapokig tartó viták.
Igazán furcsa, hogy egy olyan ország államelnöke pózol kultúremberként, amely országban az olvasást nagyjából száműzték a közéletből. Van viszont állandó politikai hisztéria.
sőt, vissza kellene térnie oda, ahonnan elindult. Bukarestbe. Cristian Tudor Popescu írása.
De van egy rossz hírünk is: nem tudni, mennyire tojnak majd az illetékesek a szigorú törvényre.
Knónikus nemtörődömségben szenved szinte minden mioritikus vízió.
Emberiesség elleni bűncselekményekkel gyanúsítják. Ismét.
A fiatal építészeknek sikerült maguk mellé állítani pár tehetősebb vállalkozót, és az önkormányzattal is megegyeztek.
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.