Pénzforrás
béel
2019. szeptember 13. péntek, 08:12
Régi jó barátunk, Radu Banciu már megint irtózatos hülyeségeket bírt mondani.

Egyre nehezebben tudjuk elhessegetni magunktól azt az összeesküvés-elméletet, hogy Radu Banciu, a B1 hírtelevízió kórosan magyargyűlölő műsorvezetője valójában nem kórosan magyargyűlölő műsorvezető, hanem a pénzügyminisztérium beépített embere, akinek az a feladata, hogy elérje: a csatorna a lehető legtöbb pénzt fizesse be az államkasszába.

Ismeretes, hogy eddig már számtalan alkalommal bírságolta meg a csatornát az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) Banciu barátunk eszelősen magyarellenes agymenései miatt.

Júliusban például a csatornának húszezer lejt kellett becsengetnie az államkasszába miatta.

És akkor most megint magyarozott egy jóízűt, igaz, ezt nem találták annyira súlyosnak, mert csak tízezer lejt kóstált.

(Tényleg, ezt vajon hogy döntik el a CNA-nál? Van egy táblázat, amely fokozatokba sorolja a magyargyűlöletet, és megvizsgálják, hogy Banciu éppen melyik fokozatot merítette ki?)

Banciut ismét a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat jelentette fel.

A televízió Lumea lui Banciu (Banciu világa) című műsorában ugyanis július 2-én Radu Banciu amiatt háborgott, hogy Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke differenciált érettségit kezdeményezett román nyelv és irodalomból a magyar iskolák végzettjeinek. 

A műsorvezető kijelentette: Borbolynak nincs joga Hargita megye oktatásáról beszélni, hiszen nem oktatási miniszter. A magyar nyelvről azt állította, hogy az tulajdonképpen nem is létező nyelv, és hogy

a magyarok az egyetlenek, akik nem tudják beszélni annak az államnak a nyelvét, amelyben élnek, mert annyira buták, hogy egyszerűen nem képesek megtanulni románul.

Borboly Csabát szánalmas korcsnak nevezte, és kijelentette: aki nem ismeri a román nyelvet, annak irány haza. Oda, ahol a magyarok elképzelik, hogy a hazájuk van: Magyarországra.

A B1 TV-t idén 15 alkalommal rótta meg a tanács, amelyből kilenc esetben bírságot is kiszabott a televíziózásra vonatkozó szabályok megsértése miatt. A B1 TV-re idén kirótt bírságok összértéke 110 ezer lej.

Vagyis Banciu egész hatékonyan dolgozik az államkassza megtöltése érdekében.

 
comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.