Pénzforrás
béel
2019. szeptember 13. péntek, 08:12
Régi jó barátunk, Radu Banciu már megint irtózatos hülyeségeket bírt mondani.

Egyre nehezebben tudjuk elhessegetni magunktól azt az összeesküvés-elméletet, hogy Radu Banciu, a B1 hírtelevízió kórosan magyargyűlölő műsorvezetője valójában nem kórosan magyargyűlölő műsorvezető, hanem a pénzügyminisztérium beépített embere, akinek az a feladata, hogy elérje: a csatorna a lehető legtöbb pénzt fizesse be az államkasszába.

Ismeretes, hogy eddig már számtalan alkalommal bírságolta meg a csatornát az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) Banciu barátunk eszelősen magyarellenes agymenései miatt.

Júliusban például a csatornának húszezer lejt kellett becsengetnie az államkasszába miatta.

És akkor most megint magyarozott egy jóízűt, igaz, ezt nem találták annyira súlyosnak, mert csak tízezer lejt kóstált.

(Tényleg, ezt vajon hogy döntik el a CNA-nál? Van egy táblázat, amely fokozatokba sorolja a magyargyűlöletet, és megvizsgálják, hogy Banciu éppen melyik fokozatot merítette ki?)

Banciut ismét a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat jelentette fel.

A televízió Lumea lui Banciu (Banciu világa) című műsorában ugyanis július 2-én Radu Banciu amiatt háborgott, hogy Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke differenciált érettségit kezdeményezett román nyelv és irodalomból a magyar iskolák végzettjeinek. 

A műsorvezető kijelentette: Borbolynak nincs joga Hargita megye oktatásáról beszélni, hiszen nem oktatási miniszter. A magyar nyelvről azt állította, hogy az tulajdonképpen nem is létező nyelv, és hogy

a magyarok az egyetlenek, akik nem tudják beszélni annak az államnak a nyelvét, amelyben élnek, mert annyira buták, hogy egyszerűen nem képesek megtanulni románul.

Borboly Csabát szánalmas korcsnak nevezte, és kijelentette: aki nem ismeri a román nyelvet, annak irány haza. Oda, ahol a magyarok elképzelik, hogy a hazájuk van: Magyarországra.

A B1 TV-t idén 15 alkalommal rótta meg a tanács, amelyből kilenc esetben bírságot is kiszabott a televíziózásra vonatkozó szabályok megsértése miatt. A B1 TV-re idén kirótt bírságok összértéke 110 ezer lej.

Vagyis Banciu egész hatékonyan dolgozik az államkassza megtöltése érdekében.

 
comments powered by Disqus
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.