Istennek és Dăncilának is megköszönték az iskolafelújítást egy emléktáblán

Kicsit túltolta a hálálkodást egy máramarosi polgármester.
Hirdetés

2018 januárjáig a Szociáldemokrata Párt (PSD) fejesein kívül senki nem tudta, hogy ki is az a Viorica Dăncilă, akiből egyik napról a másikra miniszterelnököt kreáltak és azóta is szárnyal a karrierje: a kormánypárt elnökévé választották, államfői babérokra tör és mára azt is megérte, hogy hálából felvésték a nevét egy emléktáblára.

Csupán azért, mert egy 70 éve épült iskolát végre sikerült felújítani, természetesen közpénzből. A hálaakció Vasile Țiplea, Dragomérfalva polgármester ötlete volt, aki a hétfői iskolakezdés alkalmával leplezte le a káprázatosan kivitelezett emléktáblát a helyi Liviu Rebreanu Gimnáziumnak helyet adó épület falán.

„Isten kegyelméből, 2017-2019. között felújítottuk az iskolát Románia kormányának segítségével, Viorica Dăncilă miniszterelnöksége alatt” – írja többek közt az emléktáblán, melyre a megyei tanácselnök neve is rákerült.

Gabriel Zetea egyébként semmi kivetnivalót nem lát a gesztusban, de azt azért elmondta, kizárólag a polgármester magánakciójáról van szó, aki még csak nem is PSD-tag, tehát szó sincs kampányfogásról. Persze.

Azt azért megígérte, hogy az emléktábla lekerül az iskola oldaláról és egy „semlegesebb” helyszínt találnak neki.

Hirdetés