Milyen divat szerint öltözik Románia első hölgye, amikor egy faluba megy kampányfürdőzni?

Találják ki: munkaruha? Frászt! Népviselet? Ez se nyerő. Irtó furán akarja jelezni, hogy ő a népből vétetett.
Hirdetés

Elnökválasztási kampány van, no meg nagy baj a Szociáldemokrata Párt (PSD) háza táján. Darabokra hullt a kormánykoalíció, inog a kormánytöbbség, elkezdődött a PSD-s politikusok más pártos hajókra való menekülése.

Mit tehet ilyenkor egy pártelnök, aki egyben kormányfő és Nő is? Szépen kiöltözik és bejárja országát, afféle Viorica királynőként. Na de mit szívott a miniszterelnök asszony ruházkodási tanácsadója? Biztos valami erőset, másképp jobban odafigyelt volna a helyhez illő viseleti etikettre.

Mert az egy dolog, hogy Brassóban meg lehet jelenni szolid, ám annál drágább cuccokban. De ha már helikopterre pattan Dăncilă asszony (naná, hiszen autópályák nincsenek, amint azt az orra alá is dörgölték a minap, az egyéb utakon pedig gombamód szaporodnak a közlekedési dugókban) és leugrik az Argyas (Argeș) megyei Bogați (Gazdagok – a szerk.) községbe, hogy lubickoljon egy jót a falunapra összegyűlt tömegben, mi a jóistenért kell úgy kiöltözni, mint aki világkiállításra megy?

Lassan mondjuk: Viorica Dăncilă asszony, a nő, akit minden román politikus férfi agyonagresszál, azzal kampányol, hogy ő a románok barát(nő)je, a nép embere (asszonya), aki azért él, hogy a népet felvirágoztassa. Na, hát ilyen alapon az lenne a logikus (korábban többször ezt is tette a hölgy, talán akkoriban más sugdosta a fülébe a ruházkodási tanácsokat), hogy minimum tájegységhez illő népviseletbe burkolózzon.

De nem: Viorica úrhölgy Fendi ruhában (semmi különös, olasz luxusmárka és divatház) és Coco Chanel brossal a kebelén tette tiszteletét a falunapon, mosolygott, ölelkezett, puszilózott, ígérgetett és biztosított. Persze, lehet, hogy az istenadta nép ezt is lenyeli neki. Bár, őszintén, nemigen tudjuk, mi az, amit még le lehetne nyelni ennek a nőnek ép ésszel.

Hirdetés

Ja, tessék, itt a divatbemutató:

 

Hirdetés