Uszítósdi
Jean St'Ay
2018. július 26. csütörtök, 10:43
Nem szó szerint, persze. Csak a szájkarate szintjén.

Amint arról beszámoltunk, Hans Klemm, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete egyhetes turnén tartózkodik Erdélyben és Székelyföldön. És persze, kérdezgeti a sajtó. És ha kérdezik, Klemm úr válaszol. Hétfőn azt találta mondani, hogy hazája nagy figyelemmel követi a magyar–román viszony alakulását, és személy szerint reméli, hogy nem csak a magyar, de a többi kisebbség és megkapja a neki kijáró tiszteletet.

Na, több se kellett a Románia Korszerűsítéséért Nemzeti Koalíció (CNMR) elnökének, Alexandru Cumpanasu úrnak. Azonnal felhabzott a szája, mint a kóla a leejtett palackban. Szépítés nélkül közöljük a verbális atombombákat, amelyeket a nagykövet úrra hajigált:

„Hans Kemmnek bizarr programja van, és nem tiszteli a hargitai és kovásznai románokat! Az a kijelentése, amellyel arra »biztat« bennünket, hogy tartsuk tiszteletben a hargitai magyar kisebbség jogait, több a sokknál. ELÉG! Kiváló volt a viszonyom az amerikai állammal, a civil és akadémiai társadalommal, mielőtt a CNMR elnöke lettem volna, most is kiváló, és a jövőben is kiváló lesz. De az én álláspontom szerint, ami a magyar kisebbség problematikáját illeti, Klemm úr sem az AEÁ, sem Románia, hanem egy kis washingtoni magyar lobbista banda érdekeit képviseli… belemehetek a részletekbe is, ha szükséges… Hogy beszélhet valaki Románia figyelmeztetéséről, hogy tartsa tiszteletben a hargitai magyar kisebbség jogait? MILYEN kisebbség?? 90 százaléknyi magyar. Egyetlen román parlamenti képviselő sincs, Klemm úr!!!!! EGY SEM. A polgármesterek, megyei tanácselnökök magyarok!!! Mit akar még? És a hargitai ROMÁN KISEBBSÉG elleni visszaélésekre odafigyel? Azok számítanak? A románok elleni MINDENNAPOS támadások, a románok GYÖKÉRTELENÍTÉSE számít???”

Azért nagyon reméljük, nem pattant el egy ér az elnök úr fejében.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27527
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.
Már megint hülyének néznek bennünket, pedig az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez.
Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.
Nagyon szeretné, ha Románia bekebelezné Moldovát.
A Nussbaum családból egyedül László élte túl Auschwitzot. Az ő megrázó történetét vitte filmre Csibi László dokumentumfilm-rendező.