Az Orbán Viktorral nyíltlevelező román vérnackó is államelnök akar lenni!

Biztos azért, hogy magasabb lóról írogathasson a magyar miniszterelnöknek.
Hirdetés

A romániai elnökválasztási hajsza lassan igazi családi vígjátéksorozattá terebélyesedik. A választópolgár üldögél a kanapén, majszolja a ropit, hörpöli a kólát és csak arra kell vigyáznia, nehogy félrenyeljen, amikor röhög.

Itt van, ugye, a szocik jelöltje, a Liviu Dragnea teremtette bakibánya, Viorica Dăncilă miniszterelnök asszony maga. Aztán Victor Ponta és Călin Popescu-Tăriceanu újabban politikailag üzekedő alakulatai előkapták a farzsebből ezt a mérhetetlenül független Mircea Diaconut, hogy afféle ukrán (vagy amerikai?) mintára színészből faragjanak államelnököt. A mélypont eddig az volt, amikor az ezoterikos nackó, Gheorghe Funar kolozsvári ex-polgármester is beszállt a ringbe.

Ismételjük: eddig. Mert most épp letaszították a „legröhejesebb elnökjelölt” trónjáról. Hogy ki? Emlékeznek még, kedves Olvasók, Cătălin Ioan Berenghire? Nem? Mi sem emlékeznénk, ha nem lenne ennyire tragikomikus és nem jelentkezne folyton újabb hagymázas akciókkal. Ez a volt idegenlégiós (milyen rejtői, nem?) pár éve megalapította az Autonóm Konzervatív Dácizmus (DAC, mi más) nevű törpepártot, melynek nyilván elnöke, mostanában meg azzal szórakozik, hogy nyílt levelet irkál (románul és magyarul!) Magyarország miniszterelnökének, Orbán Viktornak. Tessék, betesszük ide is, mert annyira bájos:

Na de a legújabb húzása a legszebb. A szerdai szent napon elhatározta, hogy márpedig belőle államelnök lesz. Facebook-oldalán jelentette be a bombasztikus döntést, sőt, azt is, hogy a helyhatósági, illetve parlamenti választásokon is indul. Mindenütt, ahol csak lehet! Hogy miért? Mert tele lett a bocskora a dagonyával, amelyben Románia hazácska hever. És hogy mi kellene Berenghi mester szerint ahhoz, hogy a hazácska kimásszon a szarból dagonyából? Egy erős és román vezető! Ennyi! Mert mi (ők) románok vagyunk!

Erről az akcióról óhatatlanul eszünkbe jut a Házasodik a tücsök című nótácska pár sora: Házasodik a tücsök, szúnyog lányát kéri, / Csiszeg csoszog a tetű, násznagy akar lenni. / Oda ugrik a bolha, vőfély akar lenni, / Mindenféle csúf bogár vendég akar lenni.

Hirdetés

A DAC-elnök úr mellékelte az aláírásos ívet is, és arra kér minden igaz románt, hogy szignálja! Na, lehet röhögni, ha még bírunk.

 

Hirdetés