a messiás
Jean St'Ay
2019. augusztus 21. szerda, 14:32
A mioritikus dák haza végre tényleg naggyá válhat.

Nemzetmegváltó hírt kaptunk: Gheorghe Funar, Kolozsvár volt polgármestere bejelentette, hogy indul a novemberi elnökválasztáson. A pontosság kedvéért: 1996 és 2014 után immár harmadszor.

És ahogy ilyenkor illik, jellemezzük egy picit a jelöltet. Tehát,

kicsoda is ez a Gheorghe Funar?

- az ember, aki taláros Sátánnak nevezte Ferenc pápát, akinek az a célja, hogy Magyarországgal karöltve feldarabolja Romániát.

- az ember, aki magyar tanknak nézte a nagyváradi virágkarneválon felvonuló díszjárművet, amely természetesen Erdély visszafoglalására indult.

- az ember, aki szerint románok nem is dákok, hanem géták, a Föld legelső NEMZETÁLLAMA (sic!), a Géták Földje lakóinak leszármazottai.

- az ember, aki szerint ha mégsem géták, akkor tuti, hogy dákok a románok, és Jézus is! Ugyanis a Megváltó a jelenlegi Románia területén született!

- az ember, aki szerint a román parlament tagjainak 60 százaléka zsidó, csak jól titkolja.

- az ember, aki szerint a német nép dák. Sőt, Németország neve tulajdonképpen Dácia. Mert, ugye, Deutschland. Vagyis Dajcsland. Dácslánd. Dáklánd.

- az ember, aki szerint a franciák is dákok. Mert, ugye, gallok. És honnan jöttek a gallok? Gall-ac (románul, Galați) városából.

Nos, ez az ember A Mi Romániánk (România Noastră) párt színeiben indul az idei elnökválasztáson. És persze programja is van, amelyről beszélt is egy Facebook-videóban. Eszerint

a románok, akik Isten Anyjának Kertjében élnek, nem is tudják, mekkora kincsen csücsülnek.

10 000 milliárd euró értékű altalajkincsekről van szó (hogy honnan szedte Funar mester ezt a kerek számot, csak ő tudja): arany, gyémánt, olyan elemek, amelyeket még nem is tartalmaz a híres Mengyelejev-táblázat, szóval szinte minden, amit a Föld nevű bolygó a méhében rejt.

Na kérem, amennyiben a román nép megválasztja őt elnöknek, módosítani fogja Románia alkotmányát, mégpedig a következőképpen: az ország természeti kincsei állami monopóliumba kerülnek, vagyis átmennek a román nép tulajdonába. (Eddig akár rendben is lenne a dolog.) A kitermelést hazai és külföldi cégeknek is ki lehet adni, de csakis olyan szerződések alapján, melyekben az áll, hogy a kitermelt kincsek 70 százaléka a román nép tulajdonát képezi. (Elvileg még ez is rendben van.)

A kitermelésből ily módon származó pénz az állami költségvetésbe vándorol. Na és most tessék figyelni:

a beérkezett pénz fele (!) minden évben szétosztatik mindazon román állampolgárok között,

akik Románia területén születtek és ott is élnek. Ez már igen! És így, Funar mester szerint, a román nép gazdaggá, boldoggá lesz a szép jövőben. És a külföldre űzött románok is hazajönnek majd, mert lesz miért.

Mindennek csupán egyetlen feltétele van: tessék megszavazni Gheorghe Funar mestert novemberben!

Itt szeretnénk figyelmeztetni a kedves Olvasót, hogy ha bármiféle kétsége van, olvassa újra az elnökjelölt úr fenti jellemzését. Vagy tájékozódjon erről az elnökjelöltes listáról, hátha beakad valaki más is.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.