A hegyi csendőrök hoztak le négy eltévedt személyt a Radnai-havasokból

A turisták komolyabb sérülés nélkül megúszták a kalandot.
Hirdetés

A hegyi csendőrök és a hegyimentők siettek négy kiránduló segítségére, akik vasárnap tévedtek el a Radnai-havasok Máramaros megyei részén, közel a nemzeti parkhoz. A segítséget kérő csoportot – három nő és egy férfi, 46–56 év között – a borsai csendőrök és hegyimentők a Bukuly-tavak közelében találták meg, majd biztonságban Borsára szállították őket.

Radu Nicolae, a Maros Megyei Csendőr-felügyelőség szóvivője szerint a mentőalakulat három órán át kereste az segélykérés után a bajba jutott turistákat. A mentőakciót nehezítette, hogy a szakembereknek balesetveszélyes területet kellett átkutatniuk, ráadásul a telefonos kapcsolatot is nehéz volt tartani a gyenge térerő miatt.

A bajba jutott turisták az ijedtséget és fáradtságot leszámítva komolyabb sérülések nélkül megúszták a dolgot, a mentőalakulat embereinek nem kellett elsősegélyt nyújtaniuk.

A szóvivő felhívta a hegyi túrák szerelmeseinek figyelmét arra, legyenek körültekintőek, csak megfelelő felszereléssel induljanak neki a nagy kalandnak, és ne vágjanak neki olyan utaknak, amelyeket nem ismernek.

Hirdetés