A kórteremben cigiző beteg okozott tüzet a nagyváradi pszichiátrián

Huszonnégy beteget kellett kimenekíteni, közülük hárman égési sérüléseket szenvedtek.
Hirdetés

Három beteg és két kórházi alkalmazott került a nagyváradi sürgősségire csütörtökről péntekre virradóan miután tűz ütött ki az Kórház utcai ideggyógyászati intézetben, a 3-as pavilon egyik kórtermében. A jelek szerint az egyik páciens okozhatta a tüzet, aki rágyújtott a kórteremben, holott a szabályzatok ezt szigorúan tiltják.

Az ügyeletet teljesítő alkalmazottak közbeavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt át a többi kórteremre, de a négy ott tartózkodó beteg közül hármat átszállítottak a megyei kórház sürgősségi részlegére. A betegek evakuálását intéző asszisztens és felvigyázó szintén kórházba került. Két beteg másod- és harmadfokú égési sérülést szenvedett, őket továbbra is a kórházban kezelik.

A kórház belső vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogyan keletkezhetett a tűz és miként végezte el az evakuálást a személyzet.

A pszichiátrián köztudottan rosszak a körülmények, szóba került az épület modernizálásának lehetősége, de egyelőre egyetlen cég sem jelentkezett a meghirdetett kiírásra.

A tűzoltóság közleménye szerint három tűzoltóautó és egy mentő érkezett a helyszínre, a tüzet pedig tíz percen belül eloltották. Két ágymatrac és egy éjjeli szekrény semmisült meg a tűzben.

Hirdetés