Csak döntetlenre futotta a CFR-nek a Celtic ellen

Hiába vezetett, csak döntetlent játszott a skót bajnok Celtic ellen a CFR a Bajnokok Ligája selejtezőiben, így a továbbjutást jövő kedden, Glasgowban dől el.
Hirdetés

Ötödször látogatott korábbi BEK- vagy Bajnokok Ligája-győztes futballcsapat Kolozsvárra az európai kupák keretében, ám míg korábban a PSV Eindhoven (2009), a Bayern München (2010), a Manchester United (2012) és az Inter (2013) is nyerni tudott a Fellegváron, szerda este a Celtic inkább a döntetlent védte a hajrában, mint a győzelemre hajtott volna. A CFR-nek pedig hiába volt több helyzete a második félidőben, Scott Bain kapus két védése és George Țucudean kapáslövéseinek pontatlansága megfosztotta a győzelemtől.

A játékosként nyolc évet az angol élvonalban lehúzó Dan Petrescu pontosan tudta, mit kell egy brit csapat ellen játszani, na meg az a fajta foci amúgy sem áll messze a CFR-től. Így aztán pörgős és kemény meccset játszott a két csapat, amelyben a skótok hírnevüknél halványabb és óvatosabb csapat benyomását keltették, legalábbis Mario Rondón vezető góljáig. A CFR venezuelai csatára egy remek ellentámadás végén lőtte be Ciprian Deac pazar passzát, ám erre azonnal ritmust váltottak a vendégek, és kilenc perccel később James Forrest egy lapos, kapufáról bepattanó lövéssel kiegyenlített.

Hirdetés

A második félidőben a CFR tett többet a győzelemért, de Omrani és Țucudean sem tudta belőni helyzeteit, így maradt az döntetlen. A Celtic pedig néha olyan látványosan húzta az időt, hogy még a kolozsvári nézők is kifütyülték a végén, bár igazán elégedetlenek Szrdjan Jovanovics szerb bíróval voltak a hazai szurkolók. Az örökké dühös Dan Petrescu edző pedig egyenesen az egyenlítő gólt varrta a belgrádi játékvezető nyakába, mondván, hogy két szabálytalanság is megelőzte a skót támadást.

A visszavágót augusztus 13-án, kedden játsszák és a párharc győztese a cseh Slavia Prágával játszik, már a csoportkörbe jutásért.     

Bajnokok Ligája, harmadik selejtezőkör, első mérkőzés:
Kolozsvári CFR–Celtic Glasgow 1-1 
Gólszerzők: Rondón (28.), illetve Forrest (37.)
 

Hirdetés