Whiskysüveget dobtak egy lány fejére az Untoldon

Egy szemtanú a sajtóhoz fordult; tanúskodni is hajlandó lenne, ha perre megy az ügy.
Hirdetés

Alighanem súlyos sérüléseket szenvedett az a fesztiválozó lány, akinek a fejére esett egy whiskysüveg hétfő hajnalban a kolozsvári Untold fesztiválon. A súlyos palackot a nagyszínpadnak helyet adó Kolozsvár Arénában a VIP páholyból dobták ki, egy szemtanú pedig a Ziar de Cluj című laphoz fordult.

Mint írta, nem is egy, hanem két (ráadásul nagy méretű, 0,75/1 literes) üres üveg repült a kiemelt meghívottak számára fenntartott páholyból a „gyepen” bulizók közé. Az első hajnali négy körül landolt, ez szerencsére nem talált el senkit. A második – amit körülbelül fél órával később dobtak ki ugyanonnan – viszont egyenesen egy fiatal lány fejére esett.

Az olvasói levél szerzője kifelé menet látta a vérben úszó arcú áldozatot, akit épp elláttak az elsősegélysátorban.

Mint írta, ha a lány perre vinné a dolgot, a társaságából legalább hárman is szívesen tanúskodnának az ügyben, és bár nem látták, pontosan ki dobta ki az üveget, a biztonsági kamerák felvételei alapján könnyedén azonosítani lehetne a tettest.

A felháborodott fesztiválozó egyúttal megoldási javaslatot is adott az elektronikus fesztivál szervezőinek: szerinte ki kell tiltani az üvegeket a VIP páholy minibárjaiból is, hiszen a drága whiskyt műanyag-, sőt a környezetvédelem jegyében papírpohárból is ugyanolyan jól el lehet lögybölni. Pontokba szedett megjegyzései végén a levél írója felteszi a költői kérdést: mi lett volna ha a palack egy gyereket, ne adj isten Emil Boc polgármestert „találja frizurán” (értjük ugye: nincs is haja, haha) vagy a „mögötte álldogáló” (haha) feleségét. E ponton a szerző önkritikát gyakorol: elismeri, hogy cinikus volt, de reméli, hogy így talán sikerült felhívnia a fesztivál szervezőinek figyelmét, milyen súlyos baleseteket okozhat egy „betintázott kretén” üveggel a kezében.

Hirdetés