Nem zárják ki az oltyán focicsapatot, elutasította a Honvéd óvását az UEFA (FRISSÍTVE!)

Mindenki szigorú büntetésre és a budapesti csapat továbbjutására számított, erre megérkezik ez a döntés. De a meccs még nincs lejátszva.
Hirdetés

Bármennyire is meglepő, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) úgy döntött, nem zárja ki az Universitatea Craiovát az Európa Ligából a Honvéd elleni, múlt csütörtöki botrányos mérkőzés miatt – tudta meg az Index.hu a budapesti klubtól.

FRISSÍTÉS: Sorin Cârțu, a Craiova elnöke szerint mindenképpen fellebbeznek a drasztikus döntés ellen, és azt is remélik, hogy ennek halasztó hatálya miatt csütörtökön még nézők előtt fogadhatják az AEK-et. A találkozóra amúgy az olténiai klub már szombat óta árulja a belépőket, amelyek amúgy a vasárnapi, Sepsi OSK román bajnoki meccsre is érvényesek. Az UEFA döntése után a Craiova hétfő este felfüggesztette a jegyárusítást. A Honvéd sem hagyja annyiban az ügyet, Mendelényi Dániel tulajdonos a klub honlapján közölte, hogy már kedden személyes meghallgatást kérnek az európai szövetségtől, mert a mostani döntésnek nagyon rossz üzenete van. 

A craiovai mérkőzésen egy játékosok közti csetepaté közepette a hazai szurkolók öngyújtóval dobták meg az északír játékvezetőt, miután épp mögötte robbant fel egy hanggránát. És a magyarokat folyamatosan gyalázó rigmusokról még nem is beszéltünk.

A budapesti csapat már a meccs másnapján jelezte, hogy megóvja az Európa Liga-selejtezőt, és azt remélték, hogy a Craiovától elveszik a tizenegyesekkel kiharcolt győzelmet és a továbbjutást. A mérkőzés egyébként 0-0-ra végződött, de a tizenegyespárbaj után az Universitatea továbbjutását eredményezte, és később az UEFA is ezt az eredményt hagyta érvényben.

Az oltyánok viszont három mérkőzésen zárt kapukkal játszanak az incidensek miatt, de a történtek után ettől az enyhe büntetéstől biztosan nem hatódtak meg, és csütörtökön már fogadhatják újabb ellenfelüket, a görög AEK Athént.

 

Hirdetés