Savval maratta szét és felgyújtotta tinédzser áldozatai maradványait a caracali gyilkos

Borzalmas részletek derülnek ki a gyilkosságról. A hatóságok egyik bénázást a másik után követték el.
Hirdetés

Az utóbbi évtizedek legborzalmasabb bűncselekményeként emlegetik azt a kettős gyilkosságot, amelyre pénteken derült fény az Olt megyei Caracalon. A rendőrség őrizetbe vett egy 65 éves caracali férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy

elrabolt, fogva tartott és megölt egy középiskolás lányt.

Mint arról korábbi cikkünkben írtunk, a rendőrség egy, a Caracal melletti Dobrosloveniből származó, szerdán eltűnt lányt keresett a szülei bejelentése nyomán. A 15 éves lány csütörtökön háromszor is felhívta telefonon a 112-es sürgősségi számot és elmondta, hogy elrabolták, nem tudja hol van, a telefonját elveszítette, de a szobában, ahová bezárták, talált egy másik telefont, arról beszélt. A lány megpróbálta lehetőségeihez mérten pontosan leírni, hol is lehet: elmondta, hogy egy kb. hatvanéves férfi lakásán van, aki valamilyen szerelő lehet.

Csakhogy a különleges távközlési szolgálat (STS), amely elvileg pontosan be tudja mérni a hívások helyét, ezúttal valahogyan elbaltázta a dolgokat, mivel a három lehetséges helyszínen, amelyet a szakértői megadtak a rendőrségnek, a hatóságok semmi gyanúsat nem találtak.

Aztán valahogyan mégis sikerült eljutni a caracali férfi házához, ahova behatoltak és őrizetbe vették a gyanúsítottat. És itt van a második bénázás, mivel a rendőrök, noha már éjjel beazonosították a helyszínt, a behatolással reggel hatig vártak, amíg megérkezik a házkutatási parancs. Pedig a román média által idézett szakértők szerint azonnal behatolhattak volna a házba, mivel fennállt annak a gyanúja, hogy ott bűncselekményt követtek el. Mindenesetre a legfőbb ügyész belső vizsgálatot rendelt el a caracali ügyészségen, hogy kiderítsék, hibáztak-e a vádhatóság képviselői.

A nyomozók két holttest maradványait találták meg a férfi lakásában.

Vélhetően egy másik elrabolt lányról van szó, a megégett csontokon kívül a lányok ruhadarabjait, ékszereit is megtalálták. Horrorisztikus részlet: a nyomozók a hűtőben több zsáknyi húst is felfedeztek, ezt még vizsgálják, de a feltételezések szerint emberi maradványok.

A másik lány még áprilisban tűnt el. A 19 éves lányt utoljára stoppolás közben látták Caracal szélén. A lány a 16 kilométerre levő Dolj megyei Dioşti településen élt. A férfi egyébként fő gyanúsítottja volt a lány eltűnése nyomán korábban indított nyomozásnak.

Hirdetés

A helyszíni vizsgálat során az is kiderült, hogy a gyilkos

akkumulátorsavval próbálta feloldani a maradványokat,

miután széttrancsírozta a holttesteket. A megmaradt darabokat aztán a telkén ásta el és betont öntött a gödrökbe. A hatóságok munkagépekkel felássák a tejes udvart. A fárfi háza alatt egy földbe ásott bunkert fedeztek fel, benne a holttestek feldarabolásához használt egyközökkel.

A brutális kettős gyilkosság gyanúsítottja családos ember, négy gyermeke van. A családja Olaszországban él, a szomszédok semmi különöset nem tudtak mondani a férfiról, aki vásári kereskedésből élt.

Menesztették a rendőrfőnököt, Iohannis is megszólalt az ügyben
Ioan Buda osrzágos rendőrfőkapitány bejelentette, hogy menesztette tisztségéből az Olt megyei rendőrség vezetőjét, Nicolae Eugen Alexet, mivel a rendőrség reggel hatig várt, mielőtt lerohanták volna a gyilkosság feltételezett helyszínét. Az egyenruhások már hajnali háromkor behatolhattak volna, mondta a rendőrfőkapitány, és az sem kizárható, hogy megmenthették volna az egyik lány életét.
Pénteken megszólalt az ügyben Klaus Iohannis álamfő is, azt mondta: a Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) keddi ülésén átfogó vizsgálatot kér majd a hatóságok felelősségének kiderítésére.

Hirdetés