Igencsak kemény legénynek kell lennie annak, aki román rendőrnek akar állni

Alaposan megnehezítik a felvételit.
Hirdetés

Nagyon jó erőben kell lennie annak, aki jövő évtől rendőr szeretne lenni: a belügyminisztérium alaposan megszigorította a felvételihez szükséges fizikai követelményeket, így a gyakorlatok egyes esetekben akár kétszer nehezebbek is lehetnek, mint most.

Az ok: a tárca a szeretné, ha a bűnüldözők jóval fittebbek lennének, mint most.

De lesz olyan, aki hiába van kirobbanó formában, mégsem lesz esélye:

aki ugyanis nem éri el az 1 méter 70 centis magasságot, azzal szóba sem állnak.

Az erőnléti próbák során a jelentkezőknek eddig egy 40 kilogrammos bábot kellett tíz méteren keresztül vonszolniuk – ennek a súlyát most 60 kilogrammosra növelik.

Egy másik, új gyakorlat során egy 2,55 méter magasan felfüggesztett teniszlabdát kell megérinteni.

De lesz helyből ugrás, futás közben kell átugrani egy matracon, bukfencezni kell, súlyzókkal a kézben kell végigfutni egy tornapadon, bakot kell ugrani, és csőben kúszásra is föl kell készülni. 

Mindezt természetesen a lehető legrövidebb idő alatt.

 

 

Hirdetés

A Digi 24 által megszólaltatott fitneszedzők szerint a követelmények olyan nehezek, hogy még egy jó fizikai erőnlétű fiatal számára is nagy falatnak bizonyulnak. 

Ezért

legalább hat hónapnyi intenzív felkészülés szükséges a felvételi előtt,

hiszen egy 60 kilós jelentkezőnek a saját súlyával megegyező bábut kell majd vonszolnia.

A rendőrségi szakszervezeti vezető szerint jó, hogy nehezítik a gyakorlatokat, hiszen egy nyápic rendőr nehezen tud megbilincselni egy 100 kilós bűnözőt, és akkor sem túl kiegyensúlyozott az erőviszony, ha a rend 150 centiméter magasságú őrének egy 180 centi magas rosszfiút kell lekapcsolnia.

Mindez tehát akár még jól is elsülhet – azonban a szakértők máris felhívják a figyelmet, hogy ezzel csökkenhet a rendőrakadémiára fölvett lányok száma, hiszen a nehéz fizikai próbákat a fiúk várhatóan könnyebben tudják majd teljesíteni.

Vagyis néhány év múlva nagyon macsó lehet a román rendőrség.

Hirdetés