Jól nyissák ki a szemüket az Istenszékére kirándulók

Mert a micimackó csak távolról aranyos. De onnan nagyon.
Hirdetés

A felső Maros-völgye mentén, a Kelemen-havasokban magasodó lapos tetejű hegy, az Istenszéke népszerű célpontja a kirándulóknak.

Az Istenszéke környéke természetvédelmi terület és hát a medve is a természet része, egy medvés természetvédelmi területen pedig az odalátogatónak a saját védelmére is gondolni kell. Ez pedig úgy lehetséges, hogy a kirándulók ne bóklásszanak egyedül, csapjanak egy kis zajt és ne hagyjanak maguk után ételmaradékot (és egyéb szemetet se, hahó!) – javasolják az Istenszéke természetvédelmi terület Facebook-oldalán.

Azt aztán végképp nem ajánlják, hogy a medvét etessük vagy megközelítsük. A térségben ugyanis feltűnt egy fiatal medve, de nagyon nem kell berezelni, mivel nem agresszív, inkább kíváncsi.

A közzétett fotót valószínűleg minden idők legaranyosabb erdélyi medvefotói és tényleg egy igen kíváncsi micimackót ábrázolnak:

Hirdetés

Maros megyében egyébként sem ritka vendég a medve. A Maros-völgyi hegyekből lefele haladva elég gyakoriak. Beresztelkén nemrég az iskola udvarán látták a macit, Marosvásárhely mellett, Koronka térségében szintén élnek medvék, Szováta környékén pedig régóta rendszeresen feltűnnek (és sajnos emberre is támadnak).

Hirdetés