medverajzás
Jean St'Ay
2019. június 11. kedd, 18:20
Lassan elmondható, hogy a térségben medveállapot van.

A Hargitán, Tusnádon, Brassó környékén mára hozzászoktak az emberek, hogy időnként medvék korzóznak a települések utcáin, a közutakon vagy épp a kertek alján.

A mackóvírus szemmel láthatólag terjed: Maros megyében is egyre több medve bukkan fel lakott területen. És ez nem is olyan furcsa, tekintettel arra, hogy a megyében található Bekecs-hegy környékén kerek húsz barlangról tudnak a szakemberek.

Mi is beszámoltunk például arról az esetről, amikor egy mackó egyszerűen besétált egy marosvásárhelyi kertbe, ahol mézet szimatolt. És a helyzet nem fog megoldódni, tekintettel arra, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint kábé kétezerrel több medve él Romániában, mint amennyit a rendelkezése álló természetes élőhely el bír tartani. Hogy mi lett a többivel? Belakták az emberek. Ettől a perctől kezdve nem csoda, hogy tavasztól őszig a mackók bejárnak a településekre a könnyű préda reményében.

A legfrissebb Maros megyei medvehír Beresztelkéről érkezett, ahol a mackó a helyi iskolát látogatta meg, tanítás közben! És persze, hogy sokaknak a piszén pisze Vackor mackó jut erről eszébe, Kormos István briliáns verses meséjéből. Ám az iskolalátogatás könnyen tragikus fordulatot vehetett volna, hiszen a beszámolók szerint az ijedt medve, amely az országút felől érkezett, áttörte az iskola kerítését, és átviharzott az udvaron, alig öt perccel a szünet előtt érkezett. Elképzelni is rossz, mi történhetett volna, ha találkozik az udvaron rajzó gyerekekkel.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31541
Legalább húsz férfiból álló banda esett neki az állatnak.
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.
Egy egyszerű asszony észbontó politikai karrierjének pillanatfelvétele.
A mioritikus ellenzék szavazni hívta a polgárokat, hogy a PSD-s Sátán távozzon a kormányzatból. És az emberek elmentek. Most pedig mímelnie kell, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt.
Moldovában rendeződni látszik a helyzet, a háttérből irányító és kavaró oligarcha elmenekült, de nem biztos, hogy megússza.
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.