medverajzás
Jean St'Ay
2019. június 11. kedd, 18:20
Lassan elmondható, hogy a térségben medveállapot van.

A Hargitán, Tusnádon, Brassó környékén mára hozzászoktak az emberek, hogy időnként medvék korzóznak a települések utcáin, a közutakon vagy épp a kertek alján.

A mackóvírus szemmel láthatólag terjed: Maros megyében is egyre több medve bukkan fel lakott területen. És ez nem is olyan furcsa, tekintettel arra, hogy a megyében található Bekecs-hegy környékén kerek húsz barlangról tudnak a szakemberek.

Mi is beszámoltunk például arról az esetről, amikor egy mackó egyszerűen besétált egy marosvásárhelyi kertbe, ahol mézet szimatolt. És a helyzet nem fog megoldódni, tekintettel arra, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint kábé kétezerrel több medve él Romániában, mint amennyit a rendelkezése álló természetes élőhely el bír tartani. Hogy mi lett a többivel? Belakták az emberek. Ettől a perctől kezdve nem csoda, hogy tavasztól őszig a mackók bejárnak a településekre a könnyű préda reményében.

A legfrissebb Maros megyei medvehír Beresztelkéről érkezett, ahol a mackó a helyi iskolát látogatta meg, tanítás közben! És persze, hogy sokaknak a piszén pisze Vackor mackó jut erről eszébe, Kormos István briliáns verses meséjéből. Ám az iskolalátogatás könnyen tragikus fordulatot vehetett volna, hiszen a beszámolók szerint az ijedt medve, amely az országút felől érkezett, áttörte az iskola kerítését, és átviharzott az udvaron, alig öt perccel a szünet előtt érkezett. Elképzelni is rossz, mi történhetett volna, ha találkozik az udvaron rajzó gyerekekkel.

 

comments powered by Disqus
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.
Ismét bejelentkezett egy cég, mely megmentené Kolozsvárt a pokoli forgalomtól – ezúttal a magánszemélyek autói révén.
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.