medverajzás
Jean St'Ay
2019. június 11. kedd, 18:20
Lassan elmondható, hogy a térségben medveállapot van.

A Hargitán, Tusnádon, Brassó környékén mára hozzászoktak az emberek, hogy időnként medvék korzóznak a települések utcáin, a közutakon vagy épp a kertek alján.

A mackóvírus szemmel láthatólag terjed: Maros megyében is egyre több medve bukkan fel lakott területen. És ez nem is olyan furcsa, tekintettel arra, hogy a megyében található Bekecs-hegy környékén kerek húsz barlangról tudnak a szakemberek.

Mi is beszámoltunk például arról az esetről, amikor egy mackó egyszerűen besétált egy marosvásárhelyi kertbe, ahol mézet szimatolt. És a helyzet nem fog megoldódni, tekintettel arra, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint kábé kétezerrel több medve él Romániában, mint amennyit a rendelkezése álló természetes élőhely el bír tartani. Hogy mi lett a többivel? Belakták az emberek. Ettől a perctől kezdve nem csoda, hogy tavasztól őszig a mackók bejárnak a településekre a könnyű préda reményében.

A legfrissebb Maros megyei medvehír Beresztelkéről érkezett, ahol a mackó a helyi iskolát látogatta meg, tanítás közben! És persze, hogy sokaknak a piszén pisze Vackor mackó jut erről eszébe, Kormos István briliáns verses meséjéből. Ám az iskolalátogatás könnyen tragikus fordulatot vehetett volna, hiszen a beszámolók szerint az ijedt medve, amely az országút felől érkezett, áttörte az iskola kerítését, és átviharzott az udvaron, alig öt perccel a szünet előtt érkezett. Elképzelni is rossz, mi történhetett volna, ha találkozik az udvaron rajzó gyerekekkel.

 

comments powered by Disqus
A 45 éves aradi hegymászó három napja tűnt el.
Nincs más dolgunk, mint bekészíteni a popcornt.
Közeledik az államfőválasztás és van egy sor hasonlóság korábbi helyzetekkel. De újdonság is akad, persze.
A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.
A Kreml érdeke, hogy a caracali tragédiát összekapcsolják a deveselui rakétabázissal és az Egyesült Államokkal.
Elveszítheti szülei házát a faipari óriással pereskedő Neuer Weg Egyesület alelnöke.
A Tomcsa Sándor Színház tagja csütörtök délután, 42 évesen hunyt el súlyos betegsége következtében.
Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat...
A román gazdaság azért működőképes, mert a jól végzett munka évszázadok óta beépült a Bánság és Erdély létezési modelljébe és természetébe, propaganda és fellengzős dicsekvés nélkül.
A munkaképes lakosság csaknem negyede hiányzik az országból.
Újabb vitaindító elképzelés született, melyet a diákok máris elleneznek.
A Román Nemzeti Bank (BNR) szerint az ország küladóssága 2019. július 1-jén 103,671 milliárd euró volt. Románia összes termőföldje alig 75 milliárd eurót ér.