Ez igen vakáció! Bírósági végrehajtó és rendőrök lakoltatták ki a turistákat a kempingből

Nem tudták, hogy a Senkiföldjén piknikeznek.
Hirdetés

Kicsit balul indult a vakációja több tucat turistának Félixfürdőn, egyik nap arra ébredtek, hogy bírósági végrehajtó és számos rendőr lepi el a kempinget, ahol megszálltak. És egyik percről a másikra el kellett hagyniuk a szálláshelyet.

Kiderült ugyanis, hogy már húszéves pereskedés folyik az üdülőtelep központjában található területért az azt kezelő cég és a váradszentmártoni önkormányzat között. A 2,5 millió euró értékű telken a kemping mellett egy 250 férőhelyes parkoló is működik.

Erre még 2002-ben tette rá a kezét egy cég, mely azt állítja, annak rendje és módja szerint kifizette akkori értékét: 200 ezer lejt helyezett letétbe a polgármesteri hivatalnak a CEC Banknál. Igen ám, de Cristian Laza polgármester szerint a vállalkozás politikai machinációk révén jutott az értékes községi terület birtokába.

És ebben a bíróság is igazat adott neki, 19 éves pereskedés után 2016-ban kimondta, hogy a terület a község tulajdona. De a cégnek évekig sikerült hatálytalanítania az ítélet gyakorlatba ültetését, míg végül most a Legfelsőbb Bíróság elrendelte, hogy engedje át a telket a polgármesteri hivatalnak.

Utóbbi azt ígéri, a kilakoltatás után korszerűsíti a parkolót és a kempinget, és jobb körülményekkel várja majd vissza az önhibájukon kívül hoppon maradt turistákat.

Hirdetés