Az Európai Parlamentben kiröhögött román politikus hadat üzent a Fidesznek

Mint valami renew-jézus, ki akarja űzni őket a parlament templomából.
Hirdetés

Ismerik a Dacian Cioloș nevű fazont, ugye? Zilahi születésű a lelkem, aztán később ama bizonyos technokrata kormány miniszterelnöke volt 2015 és 2017 között, majd kicsit kallódott, aztán 2019 januárjában a Szabadság, Egyenlőség és Szolidaritás Pártja (PLUS) elnökeként bukkant újra a felszínre, aztán pártja szövetségre lépett az Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) és nagyot kaszált a május 26-i európai parlamenti választáson, aztán a Renew Europe (Újítsuk meg Európát, ex-ALDE, vagyis Európai Liberálisok és Demokraták Szövetsége) európai parlamenti frakciójának vezére lett és mindjárt jól ki is röhögték a parlament plénuma előtt.

Na de a kínos pillanat elmúlt és Cioloș úr nekiült a kemény munkának. És többek közt kitalálta – persze, nem egyedül, Európa-újító kollégáival együtt, akik között Emmanuel Macron francia elnök is ott mosolyog valahol –, hogy a frakció bizony meg fogja akadályozni a Fidesz és a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) Párt tagjait abban, hogy elnöki és alelnöki pozíciókhoz jussanak az európai parlamenti bizottságokban.

A frakció minapi ülésén az Európa-újítók egyhangúlag elfogadták a Fidesz és a PiS tagjai ellen való szavazásra vonatkozó javaslatot. És Dacian Cioloș frakcióvezető úr ismét megragadta az alkalmat, hogy szónokoljon egy jót. Igaz, ezúttal nem röhögték ki, hiszen a saját emberei között beszélt:

(A mi frakciónk – a szerk.) értékeken alapszik, a demokráciát és a jogállamot támogatja…”

De nem is folytatjuk, ugyanazt a bullshitet tolja a frakcióvezető úr, amit szokott.

Hirdetés