Külföldi reptereken rekedt 80 romániai kiskorú, a szülők szerint átverték őket

Amerikába és Japánba szervezett kirándulást egy ifjúsági szervezet, de káoszba fordult a hazaút.
Hirdetés

Három külföldi reptéren, Milánóban, Tokióban és Dohában vesztegel mintegy 80 romániai kiskorú fiatal, akik egy Romániában bejegyzett ifjúsági szervezettel (Young Partners For Civil Society Development) indultak útnak, hogy részt vegyenek egy Amerikában és egy Japánban megrendezett táborban. Az aggódó szülők felháborodott bejegyzéseket tettek közzé az egyesület Facebook-oldalán, mely szerintük becsapta őket, és egyszerűen nem gondoskodott a gyerekek hazaútjáról. Sőt, egyesek tudni vélik, hogy a repjegyeket sem vásárolták meg a számukra.

Időközben az egyesület Facebook-oldalát felfüggesztették, a legutolsó bejegyzés pedig az volt – a Digi 24 szerint –, hogy a folyamatban lévő projekteket is leállították. Ezelőtt a szülők és a táborban részt vevő fiatalok is megjegyzéseket hagytak az oldalon, melyek szerint mindkét csapat esetében a hazaút során adódtak gondok.

Akik az Amerikai Egyesült Államokból indultak haza, Milánóban szálltak volna át egy másik repülőre, melynek problémái adódtak. A csapat egy része a reptéren töltötte az éjszakát, a másik részük egy bécsi kitérővel hazaérkezett Bukarestbe.

A Japánban táborozó csapat ismeretlen okoból Dohában ragadt. Néhányan Tokióból szállnának fel a holnapi nap folyamán, de attól tartanak, hogy az esetükben is hasonló probléma fog felmerülni, mert nem stimmelnek az egyesület által adott repjegyek.

Hirdetés

A román sajtónak mindeddig nem sikerült kapcsolatba lépni az egyesülettel.

 

Hirdetés