Íme a legnagyobb magyar: történelmet írhat a 231 centiméter magas erdélyi magyar srác

Amerikában már imádják a profi kosárlabdásnak készülő 18 éves óriást, aki Ghiță Mureșan nyomdokaiba léphet.
Hirdetés

Csodakarriert futhat be az Amerikai Egyesült Államokban az aradi születésű Bobróczky Róbert, aki 12 éves korában 218 centiméteres magasságával már lazán tudott zsákolni a kosárlabdameccseken, jelenleg 18 esztendős és már 231 centiméter magas.

A Nemzeti Sport szerint a tehetséges óriás 2016 szeptembere óta már a híres amerikai SPIRE kosárszakosztályán tanul – egy internetre felkerült videó alapján hívták meg –, cikkeztek már róla a legnagyobb amerikai lapok is. Az álma az, hogy az észak-amerikai profi ligában (NBA) kapjon csapatot magának, amire a szakértők szerint nem kevés az esélye.

                                              Bobróczky és SPIRE-os csapattársai.  

Tehetségét és magasságát édesapjától, Bobróczky Zsigmondtól örökölhette, aki a maga 217 centijével egykoron a román válogatottat erősítette. 

Hirdetés

Bobróczky Róbert románul, angolul és olaszul is tud, a magyart viszont bevallása szerint nehezebben beszéli, imád zongorázni és bűvészkedni. Amennyiben NBA-szerződéshez jut, az erdélyi magyar srác történelmet írhat odaát: a maga 231 centiméterével ő lesz minden idők legmagasabb játékosa a profi ligában a kolozsvári Ghiță Mureșan és a szudáni Manute Bol mellett. Itt egy tavaly készült videó Bobróczky Róbertről: 

 

Hirdetés