Fotók: Mészáros Tímea
yolozsvár
MTímea
2019. június 25. kedd, 13:29
Áldatlan állapotok uralkodnak a főposta mögötti parkban, ahová még pár „kecske” is beköltözött.

Körbefotóztuk egy átlagos kedd reggel a főposta mögött található, hivatalos nevén Caragiale parkot – melyet gyakran Postakertnek is hívnak, egyébként tévesen –, hogy megmutassuk az arra nem járó Olvasóinknak, miféle áldatlan állapotok uralkodnak az ultramodern Kolozsváron. Abban a városban, ahol az országban elsőként helyeztek üzembe okoskukákat

Még mielőtt azt hinnénk, hogy nem mindennapos ez az állapot, szólunk: de. A „fesztiválhangulat” állandó jelleggel tart, és bár a nyilvános piálást elviekben büntetik, mintha Kolozsvár Bermuda-háromszögében más szabályok lennének érvényesek. Elég csak egy pillantást a kukák tartalmára vetni.  

Sörösüveg, pizzásdoboz és egyéb palackok tanúsítják, hogy miféle tevékenység folyik a parkban.

Nem kímélik a holokauszt-emlékművet sem. Láttunk mi már zombidrogtól kába fiatalokat is itt. 
 

A Press One újságírói kampányt indítottak az irigység leküzdésére. Így kerültek ezek a kecskeszobrok a felborított szemeteskukák ölelésébe. 

Szinte alig találni épségben maradt kukákat...

De ami van, az is csordultig tele

Nem nagyon tudunk mást hozzátenni, mint a címben megfogalmazott kérdést. Minek nekünk okoskukákkal meg okospadokkal kérkedni, amikor a parkokat és a műemlékeket sem vagyunk képesek tisztán tartani?

Egyébként elviekben áprilisban Kolozsvár önkormányzata elfogadta a város 2019-es költségvetését, melyben szerepel a Caragiale park felújítása is. De nem lehetne addig is a kincses városhoz méltó körülményeket teremteni a környéken?

comments powered by Disqus
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
A kolozsvári kutatóval a magyar rockzene és a kommunista rendszer viszonyáról beszélgettünk. Azt is elárulta, hogy szerinte melyik a rendszerváltás zenekara.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.