Megrázó: maszkosok segítségével vonszoltak el egy 8 éves kislányt a nevelőszülei házából (VIDEÓval)

Országos botrány lett az örökbefogadási ügyből.
Hirdetés

Túlzás nélkül országos botrányt kavart az a megrázó videofelvétel, melyen az látható, amint egy ügyész rohamrendőrök kíséretében erőszakosan kivonszol egy 8 éves kislányt nevelőszülei otthonából, hogy átadja egy amerikai családnak, amely örökbe fogadta a gyermeket.

Az eset a Mehedinţi megyei Baia de Aramă településen történt, pénteken.

A felvételen a kislány nagyon sír, és azért küszködik, hogy ne szakítsák el hivatásos nevelőanyjától, aki hét éven át nevelte.

A Mehedinţi megyei gyermekvédelmi igazgatóság (DGASPC) korábban panasszal fordult Baia de Aramă város ügyészségéhez, jelezve, hogy a nevelőanya több alkalommal is megtagadta átadni a gyereket örökbefogadó szüleinek, bár az örökbefogadás jogerőssé vált.

Emiatt a DGASPC állítólag szerződést bontott a nővel, megvonta tőle a hivatásos nevelőszülői minőséget, így a nő törvénytelenül tartotta magánál a kiskorút.

Hirdetés

Ráadásul a gyereket, mit kiderült, korábban alultápláltság miatt többször is kórházba kellett szállítani. Az eljáró ügyész, Maria Piţurcă házkutatási paranccsal ment ki a nevelőszülők házához, aki azt állítja, a nevelőszülők állítólag bebeszélték a gyereknek, hogy erőszakkal külföldre viszik majd, ahol bántani fogják, valószínűleg ezért ellenkezett.

Bogdan Licu ügyvivő legfőbb ügyész péntek este bejelentette, vizsgálatot rendelt el az eset kapcsán, többek közt arra kíváncsiak, hogy pénteki házkutatás szabályosan zajlott-e. Viorica Dăncilă miniszterelnök az ügy kapcsán azt mondta, felkérte a belügyminisztert is, hogy vizsgáltassa ki a történteket. A kislány jelenleg az őt örökbe fogadó családnál van, ügyvédjük szerint megnyugodott és jól van. 

Hirdetés