Bizarr történet Resicabányáról: 30 kisiskolást vert el a jég, mire lemondott az állatkert igazgatója

Az igazgató lement a térképről, miközben mindenki az állatkert konferenciatermének kulcsát kereste.
Hirdetés

Az utóbbi években megváltozott időjárás a Bánságot különösképp sújtja, az egyre gyakoribb és súlyosabb viharok ott már emberéletet is kioltottak. A tegnapi vihar nem volt épp ennyire súlyos, viszont nagyon bizarr történetet indított el Resicabányán.

30 nulladik osztályos gyermek, a szüleik és tanítóik a szabadban, a helyi állatkertben ünnepelték a tanévzárást, ahol erős szélvihar, heves eső és jégeső lepte meg őket. A mintegy 70 személy először a fák alá menekült, majd odaszaladt az adminisztratív épülethez, hogy annak konferenciatermében vészeljék át a heves vihart.

Csakhogy az épületet senki sem tudta kinyitni, bár a szülők és az alkalmazottak több tucat telefonhívást bonyolítottak azért, hogy megszerezzék az épület kulcsát. A szülők elmondásából kiderült, az alkalmazottak is azt mondták nekik, hogy a kulcs a legnagyobb főnöknél van, és telefonálgassanak ők is, ha vannak kapcsolataik, hátha úgy hamarabb hozzájutnak a kulcshoz.

A szülők és a gyerekek bő másfél órát töltöttek az esőben, a felnőttek a testükkel próbálták melegíteni az elázott, fázó és síró gyermekeket.

Hirdetés

A resicai városháza ma közölte, hogy az incidens miatt az állatkert igazgatója, aki a városháza alkalmazottja, lemondott. A Mediafax elérte Gabriel Stănucát, az igazgatót, hogy mondja el, miért nem tudták kinyitni az épületet az esőben ázó gyerekek és felnőttek számára. 

Mint kiderült, az épület két kulcsának egyike az egyik alkalmazott íróasztalában állt, amely szintén be volt zárva. A másik az igazgatónál volt, aki tegnap személyes dolgait ment intézni a 35 km-re lévő Stájerlakaninára, ahol nem mindenhol van térerő. Ő pedig épp egy olyan helyen húzta meg magát 15-20 percre, amíg a vihar heves része levonult, ahol nem volt térerő, így hiába telefonálgattak neki.

Hirdetés