Románia beszáll a Beretta-fegyverek gyártásába

Egyelőre alkatrészeket fog szállítani a legendás olasz fegyvergyártónak.
Hirdetés

Beretta támadófegyverekhez fog Románia alkatrészeket gyártani hat hónap múlva, amikor beindul az üzem a Ploești melletti Plopeni-ben a ma megkötött együttműködési szerződés alapján, írja a HotNews.

A román állam vegyesvállalatot hoz létre a Berettával 80-20 százalékos arányban, ez fogja a legújabb generációs fegyveralkatrészeket gyártani, árulta el a szerződést aláíró Niculae Bădălău gazdasági miniszter. Az olasz fél részéről a holding elnöke, Franco Gussalli Beretta írta alá a szerződést, de az üzem 6,5 millió eurós fejlesztéséről külön tárgyalnak majd. A miniszter viszont már most tudni véli, hogy minden puskához 9 mm-es pisztolyt ajánlanak majd a vásárlóknak.

A román hadsereg szakemberei tesztelték és elégedettek a Beretta támadófegyverekkel, még ha a hadseregnek most nincs is pénze, hogy lecserélje a fegyvereit, mondta a szerződéskötésnél jelenlévő Gabriel Leş védelmi miniszter. De számít arra, hogy amikor majd lesz pénz erre, akkor a román-olasz vegyesvállalat is indul a fegyverekre kiírt közbeszerzésen.

Hirdetés