Kivágta magát az előzetesből az olasz álsebész

De azért nem térhet haza.
Hirdetés
Emlékeznek még Matteo Politire? Ő az az olasz úriember, aki még év elején igazi médiasztárrá vált Romániában, miután kiderült, hogy hosszú évek óta praktizált plasztikai sebészként egy menő bukaresti magánklinikán. Mindezt anélkül, hogy akár csak egy percig is járt volna orvosi egyetemre.
 
Politit még február 7-én előzetes letartóztatásba helyezték, és azóta ette a rabok keserű kenyerét.
Mostanáig.
 
Szerdán este ugyanis a bukaresti 1. kerületi bíróság bűnügyi felügyeletre változtatta az előzetes letartóztatásra vonatkozó döntést, így az álorvos elhagyhatta a fogdát.
 
Persze ez nem jelenti azt, hogy szabad, mint a madár: Bukarestet nem hagyhatja el, csakis bírói engedéllyel, és persze nem tevékenykedhet plasztikai sebészként.
 
Az ügyészek csalással és jogosulatlan orvosi tevékenység végzésével gyanúsítják. Utóbbi vádpont egyértelmű, előbbit pedig az indokolja, hogy átvert két személyt, mondván: magánklinikája van, ahol bérbe ad nekik egy helyiséget. Meg is kapta a foglalót, amit azonban soha nem fizetett vissza, bár a károsultak sem bérelhettek helyiséget.
 
Mint megírtuk, Politi évekig szépítette a pénzes bukarestieket, amikor kiderült, hogy hamis a diplomája, amit ráadásul egy álügyvéd bulizott ki neki.
 
Politi ekkor megpróbált olaszosan távozni, ám Kürtösnél a határőrök elcsípték, és visszavitték Bukarestbe.
 
Most szabadlábon várhatja az eljárás végét és a vádemelést. 

Hirdetés