Ön szokott „utazni” a Google térképével? Van egy jó hírünk!

Frissülnek több erdélyi város utcafotói.
Hirdetés

A Google-térkép és a szolgáltatás szemmagasságból készült fotókból álló Street View funkciója az egyik legjobb dolog a meleg víz feltalálása óta, aki rájön az ízére, nehezen tudja abbahagyni az „utazást” a világ másik felére vagy akár a szomszéd utcába.

Ha ránézünk a térképre és a Street View-ra, észrevehetjük, hogy az ország szinte minden települését és közútját végigfotózták már a Google szorgos kis autói, tetejükön a 360 fokban fényképező berendezéssel.

Jó hír, hogy a Google most ismét az utakra bocsátja a járműveit, amelyek a nyár folyamán, ha nem is az egész országot, de néhány nagyobb várost és környékét újra lefotóznak, ezek a képek pedig jobbak, élesebbek lesznek a mostaniaknál.

A fotózó autók június elején indulnak útnak Aradtól Iaşi-ig és Temesvártól a tengerpartig.

Még jobb hír, hogy nem csak az autóval megközelíthető helyeket fotózzák, hanem az úgynevezett trekkerrel (egy hátizsákba épített, szintén 360 fokban fényképező berendezéssel) felszerelt gyalogos operátorok bejárnak parkokat, gyalogos utcákat is, többek között Kolozsváron, Szatmárnámetiben, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Temesváron, Aradon, Nagybányán, vagy Besztercén, de dél-romániai vagy moldvai városokban is.

Hirdetés