Román fociguru: Mé’ adott Iohannis a pápának labdát? Adott volna neki szavazópecsétet!

Úgy látszik, sehogy se jó.
Hirdetés

Romániai látogatása során mindenki igyekezett ezzel-azzal kedveskedni Ferenc pápának. Klaus Iohannis államelnök például, többek között, egy focilabdát és egy pólót ajándékozott a Szentatyának, amelyet maga Gheorghe Hagi, a román focilegenda írt alá, vagy fölé.

Őszentsége igen megörült a becses ajándéknak, ugyanis tudnivaló, hogy lelkes focirajongó, kedvenc csapata a San Lorenzo. Igen ám, de ahogy az már lenni szokott, mindenkit nem tudott kielégíteni a becses ajándékozás aktusa. Gigi Becali csak azért nem szólt be, mert ő már rég megmondta: magasról tojik a katkó pápára. Viszont a Román Hivatásos Labdarúgó Liga volt elnöke, Dumitru Dragomir mérgesen pöfögött egyet a hír hallatán.

„Láttam, hogy az elnök úr adott egy labdát és egy pólót a pápának. Az utóbbi 20 évben semmit sem tett a román sportért. (Tudniillik az elnök, nem a pápa – a szerk.) Az ilyen alkalmakkor bezzeg kihasználják Románia nagy sportolóit. A labda helyett miért nem adott az elnök úr a pápának két szavazópecsétet?”

És ha már szóba került, eltöprenghetünk azon is, persze elméleti szinten: vajon melyik romániai pártra pecsételne a Szentatya, ha joga lenne rá?

Hirdetés