Már nem kell aggódnia, ha még nincs szállása a szombati pápalátogatásra

Ika várában is elalhat. 15 háromszéki település nyújt ingyen szállást.
Hirdetés

Példát mutatna a háromszékiek vendégszeretetéből a Kovászna megyei önkormányzat, mely Ferenc pápa csíksomlyói látogatása előtt pár nappal bejelentette: több mint ezer ingyenes szálláshelyet bocsájt a zarándokok rendelkezésére. Ezzel csatlakozik a sepsiszentgyörgyi kezdeményezéshez, a megyeszékhelyen kétezer ingyenes szállás várja a pápát látni óhajtókat.

Nos, Háromszék más települései sem adják alább, ha vendégszeretetről van szól, 15 önkormányzat fogott össze és több mint ezer ingyen szálláshelyet biztosítanak az igénylőknek előzetes foglalás alapján.

Sepsibükszádtól Gelencéig, Csernátontól Bölönig várják a szálláskeresőket.

Az alvóhelyek iskolákban, sportcsarnokokban, kultúrotthonokban vannak kialakítva és az erre a célra létrehozott honlapon tekinthetők meg. De olyan különleges helyszínek is vannak, mint a csernátoni Ika vára, ahol húszan alhatnak el.

Mindenik helyszínre olyan személyeket várnak, akik szívesen elalszanak hozott matracon, hálózsákban egy vagy több éjszakára. De több településen ingyenes sátorozási lehetőséget kínálnak a bevállalosabbaknak.

„Meg akarjuk mutatni, hogy Székelyföldet erős, összetartó közösség lakja,

amely ragaszkodik keresztény gyökeréhez, népi hagyományaihoz” – mondta az akcióról Tamás Sándor tanácselnök. És arra kérte a zarándokokat: jöjjenek székely ruhába, magyar és székely zászlóval a történelmi alkalomra. „Mutassuk meg, hogy sokan vagyunk, erős a hitünk!”

Hirdetés

Olyan civil szervezetek és egyházak jelentkezését is várják, akik maguk is szívesen szállásolnának el zarándokokat. A jótékonykodásból ugyanis a vendéglátó települések is nyerhetnek: lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák nevezetességeiket, a híres háromszéki vendégszeretetet.

Szállást a honlapon, és a +40-739-852958-as telefonszámon lehet igényelni.
 

Hirdetés