Ég a vendéglátók keze alatt a munka egy héttel a pápalátogatás előtt

Nem csak a csíksomlyói Hármashalom oltár, a balázsfalvi állomás is új ruhát kap.
Hirdetés

Gőzerővel készül a romániai Édenkert, hiszen csak egyetlen hét maradt Ferenc pápa látogatásáig. Így nem csoda, hogy valamennyi helyszínen nagy erőkkel folyik a munka. Pénz van hozzá – erről ITT írtunk –, már csak az a kérdés, hogy sikerül-e időben befejezni.

Mert egyes helyszíneken olyan létesítmények is megújulnak, melyekre biztosan nem költöttek volna, ha Ferenc pápa és pár százezer zarándok nem fordul meg arra. Ilyen például a balázsfalvi vasútállomás: nem csak kívül-belül kimeszelik, még a nyílászáróit is kicserélik a pápai vizitre.

Nem tétlenkednek a szervezők Csíksomlyón sem, ahol készül a Hármashalom oltár új – a régit kiegészítő – fedele; ez ideiglenesen takarja el a Makovecz Imre tervezte létesítményt, kizárólag Ferenc pápa látogatásának idejére, a bővítés a Vatikán kérésére valósul meg.

Kapott már hideget-meleget a hívektől – erről ITT írtunk –, de a látványtervekhez képest kellemes meglepetés, hogy a tartószerkezet az inkább tájba illő fából, és nem fémből készült. További képek a Székelyhonon.

Hirdetés

A pápai vizit az Electrica áramszolgáltatót is haptákba állította: egy magasfeszültségű vezetéket vitt a Nyeregbe, ahova június elsején, a Ferenc pápa celebrálta ünnepi misére több mint százezer zarándokot várnak.

 

Hirdetés