Hol sírjaik domborulnak
béel
2019. május 23. csütörtök, 08:03
Több helyszínen is.
FRISSÍTVE - Nem csupán a zsákolók, hanem a magyarokat provokáló román EP-képviselőjelölt, George Simion állítólagos úzvölgyi bántalmazása ügyében is nyomoznak. Közben az is kiderült, hogy László Antal csíkszentmártoni alpolgármesternél is házkutatást tartottak, és be is kísérték a csíkszeredai rendőrségre. Erről Tánczos Barna RMDSZ-szenátor számolt be a Facebookon. Az RMDSZ közleményben állt ki László Antal mellet: „Rendőri túlkapásról van szó! LÁSZLÓ Antalt ártatlanul hurcolják meg, kiállunk mellette és minden segítséget megadunk neki!”

Öt helyszínen tartottak házkutatást a Hargita megyei ügyészek és rendőrök csütörtökön reggel az úzvölgyi magyar hősi temetőben felállított román kereszteket fekete szemeteszsákokkal lefedő, kilétüket titkoló civilek ügyében – értesült a G4Media hírportál.

Az ellenzéki, magyar ügyekben pedig rendszerint semmilyen megértést nem tanúsító, románellenes magyar-orosz összefogást vizionáló portál emlékeztet: a Bákó megyei Dormánfalva önkormányzata állított román hősöknek kereszteket a temetőben, de a Hargita megyei Csíkszentmárton község önkormányzata azt állítja: a temető az ő területén fekszik.

Ami valószínűleg tényleg így van, és az is kiderült: a román építkezés körül nagyon nem volt minden rendben.

A portál ügyészségi forrásokra hivatkozva írt a házkutatásokról.

Mint megírtuk, a magát Úzvölgyi Civil Akciócsoportnak nevező szervezet múlt csütörtökön húzott szemeteszsákokat a kakukktojásként a temetőbe állított román keresztekre.

Eközben a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma nevű szervezet, amelynek fő, illetve gyakorlatilag egyetlen tevékenységi körét a magyarellenes uszítás és provokáció teszi ki, beadványban fordult a román védelmi minisztériumhoz, amelyben a magyar temetőben kialakított román parcella befejezését követeli.

comments powered by Disqus
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯