Hol sírjaik domborulnak
béel
2019. május 23. csütörtök, 08:03
Több helyszínen is.
FRISSÍTVE - Nem csupán a zsákolók, hanem a magyarokat provokáló román EP-képviselőjelölt, George Simion állítólagos úzvölgyi bántalmazása ügyében is nyomoznak. Közben az is kiderült, hogy László Antal csíkszentmártoni alpolgármesternél is házkutatást tartottak, és be is kísérték a csíkszeredai rendőrségre. Erről Tánczos Barna RMDSZ-szenátor számolt be a Facebookon. Az RMDSZ közleményben állt ki László Antal mellet: „Rendőri túlkapásról van szó! LÁSZLÓ Antalt ártatlanul hurcolják meg, kiállunk mellette és minden segítséget megadunk neki!”

Öt helyszínen tartottak házkutatást a Hargita megyei ügyészek és rendőrök csütörtökön reggel az úzvölgyi magyar hősi temetőben felállított román kereszteket fekete szemeteszsákokkal lefedő, kilétüket titkoló civilek ügyében – értesült a G4Media hírportál.

Az ellenzéki, magyar ügyekben pedig rendszerint semmilyen megértést nem tanúsító, románellenes magyar-orosz összefogást vizionáló portál emlékeztet: a Bákó megyei Dormánfalva önkormányzata állított román hősöknek kereszteket a temetőben, de a Hargita megyei Csíkszentmárton község önkormányzata azt állítja: a temető az ő területén fekszik.

Ami valószínűleg tényleg így van, és az is kiderült: a román építkezés körül nagyon nem volt minden rendben.

A portál ügyészségi forrásokra hivatkozva írt a házkutatásokról.

Mint megírtuk, a magát Úzvölgyi Civil Akciócsoportnak nevező szervezet múlt csütörtökön húzott szemeteszsákokat a kakukktojásként a temetőbe állított román keresztekre.

Eközben a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma nevű szervezet, amelynek fő, illetve gyakorlatilag egyetlen tevékenységi körét a magyarellenes uszítás és provokáció teszi ki, beadványban fordult a román védelmi minisztériumhoz, amelyben a magyar temetőben kialakított román parcella befejezését követeli.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31274
Legalább húsz férfiból álló banda esett neki az állatnak.
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.
Egy egyszerű asszony észbontó politikai karrierjének pillanatfelvétele.
A mioritikus ellenzék szavazni hívta a polgárokat, hogy a PSD-s Sátán távozzon a kormányzatból. És az emberek elmentek. Most pedig mímelnie kell, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt.
Moldovában rendeződni látszik a helyzet, a háttérből irányító és kavaró oligarcha elmenekült, de nem biztos, hogy megússza.
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.