Székelyföldi edzőkeringő: újra kanadai szakember vezeti a csíki hokisokat, de vajon meddig?

Az előző idényben négy trénert is elfogyasztó Sportklubot Jason Morgan készíti fel az új szezonra.
Hirdetés

A magyar-román közös bajnokságot, az Erste Ligát kiválóan ismerő edzőt nevezett ki felnőtt jégkorong-csapata élére a Csíkszeredai Sportclub: a 42 éves Jason Morgan ugyan az előző szezonban a dán Aalborg Pirates együttesét irányította, előtte azonban három évig magyarországi kluboknál dolgozott. A DVTK Jegesmedvék csapatával 2016-ban meg is nyerte az akkor még MOL Liga néven futó sorozatot, majd azt követően a Debreceni HK, majd a Dunaújvárosi Acélbikák edzője volt.

Játékosként is sikeres karriert tudhat maga mögött, 44 mérkőzés erejéig a világ legerősebb bajnokságába, a észak-amerikai NHL-be is belekóstolt, de megfordult a svéd, a norvég és az osztrák bajnokságban is. A Sportclub közleménye szerint Jason Morgan már jelenleg is Csíkszeredában tartózkodik, és a korábbi külföldi edzőkkel ellentétben a május végén kezdődő teljes nyári felkészülést maga tervezi meg és vezényli le.

A csíkszeredai hokicsapat az előző szezonban a román fociklubok mintájára „zabálta” az edzőket, a szeptembertől áprilisig tartó időszakban négy tréner is megfordult a csapatnál: a 2018-ban bajnoki címet szerző cseh Leo Gudas, majd átmenetileg a másodedző Hozó Levente, aztán a kanadai Don MacAdam, végül pedig a cseh Vaclav Novak.

Hirdetés

A nyolc hónap alatt kereken száz tétmeccset játszó Sportclub decemberben megnyerte a Román Kupát, az Erste Ligában döntőbe jutott, de 4-1-es összesítéssel alulmaradt a Ferecvárossal szemben, a román bajnokságban pedig bronzérmes lett a Brassói Corona és Galaci CSM mögött.    

 

Hirdetés