Már a német közszolgálati rádió is lemaffiázta a PSD-t

A külügy túl pedig túl „úriember”, mintsem számonkérje a sértést.
Hirdetés

Hírünk a világban sorozatunk legújabb részéhez érkeztünk, csak most nem honfitársaink öregbítik Románia jó hírnevét az Európai Unió különböző országaiban, hanem a kormányzat. Jobban mondva az azt adó Szociáldemokrata Párt (PSD).

Történt ugyanis, hogy a német közszolgálati rádió, a Deutschlandfunk riportot készített a román kormánypártról, melyben mit ad Isten, a maffiához hasonlította. Pedig a cikkre nem lehet ráfogni, hogy szerzője a hasára ütött, Norbert Mappes-Niediek nemcsak Bukarestbe, de még Teleorman megyébe is elment dokumentálódni és számos hazai újságírótól is tájékozódott.

Az általa leírtakra Alexandru Petrescu kommunikációs miniszter válaszolt – hol máshol, mint a Facebookon – kijelentve: a román külügy túl „úriember” és udvarias, mintsem reagáljon a sértésre.

A tárcavezető azt is megengedte magának, hogy pártja helyett más témát javasoljon a német újságíróknak, azt szuggerálva, hogy inkább az ottani nacionalista pártokkal, szélsőségesekkel kellene foglalkozniuk. Sőt, arra is utalt, hogy a német rádióadó kézi vezérlésre, csupán a választási kampány miatt, politikai érdekből készítette az anyagot. Vajon honnan a párhuzam?

Hirdetés