Tornádót videóztak Călăraşi megyében

Látványos meteorológiai jelenség alakult ki az ország déli részén.
Hirdetés

Tornádó jelent meg a Călăraşi megyei Drajna közelében, egy országút mellett, ahol több sofőr is megállt videózni a Romániában még ritka meteorológiai jelenséget. A megyében másodfokú viharriasztás van érvényben. A közeli Dragalina településen a vihar tíz ház tetőzetét rongálta meg, írják helyi hírforrások.

Ugyancsak Drajna közelében felborult egy 39 utast szállító autóbusz is, tudatja a Mediafax hírügynökség. A rendőrség szerint a baleset oka az erős szél volt. A katasztrófaelhárítás szerint hét személy sérült meg, közülük egy súlyosabban. A forgalmat a környéken a rendőrség irányítja.

FRISSÍTÉS: Az országos katasztrófaelhárítás szerint 12 sérültet láttak el a helyszínen, közülük négyet szállítottak a sloboziai kórházba.

 

Hirdetés

Az ország több pontján is jégeső alakult ki, ami nem annyira ritka ebben az időszakban, mint a tornádó, de Kézdivásárhelyen például bokáig lehetett tocsogni a lehullott jégben:

Az Országos Meteorológiai Hatóság ma két elsőfokú riasztást adott ki szélvihar és esőzés miatt kedd délutánra és szerda délelőttre: egyet az ország északi, egyet a déli megyéire. A felhőtlen május elsejei piknikezésnek idén befellegzett.

Hirdetés