Idő, járás
béel
2019. április 29. hétfő, 17:26
Legalábbis az időjárás mindent megtesz azért, hogy ne legyen az.
Nem lesz túl baráti az időjárás azokkal, akik szeretnék a szabadban, némi önfeledt grillezés közepette tölteni a május elsejét: a meteorológusok kellemetlen hírekkel szolgáltak a majálisozni vágyok számára.
 
Az előrejelzés szerint Erdélyben 13 fokig is lecsökkenhet az átlaghőmérséklet elsején, majd negyedikére fölkúszhat 18 fokig, hogy aztán hatodikára megint 11 fokra zuhanjon.
 
A Partiumban csak egy kicsivel lesz jobb a helyzet. Május elsején 15 fokos átlaghőmérséklet várható, majd harmadikára 20 fok is lehet, hogy aztán a következő néhány napban megint 12 fok legyen. 
 
A Bánságban valamivel emberbarátibb idő jöhet, a május elseje és harmadika közötti időszakban akár 21 fok is lehet az átlaghőmérséklet, de aztán ott is lehűlés következik.
 
A majálisozás „felvezetőjeként” ráadásul április 30-án kiadós esők várhatók mindenfelé.
 
El tudunk képzelni szebb majálist. 
comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.