Mi ez, új húsvéti hagyomány? Olaszországban is románok randalíroztak egy templomban (VIDEÓval)

Cesenában esett egymásnak két román a templomban a húsvéti feltámadási szertartás után. És amit műveltek...
Hirdetés

Még el sem ült a megdöbbenés azt követően, hogy a nagy-britanniai Birminghamben tömegverekedés tört ki románok között egy templom előtt az ortodox húsvét előestéjén, hasonló hírek érkeztek az olaszországi Cesenából is.

Itt ráadásul nem a templom előtt, hanem a templomban esett egymásnak két román férfi, aki olyan hévvel vetette bele magát a brutális verekedésbe, hogy rommá törte a templom berendezését.

Az incidens vasárnap reggel, a feltámadási szertartás után zajlott a cesenai román ortodox közösség rendelkezésére bocsátott templomban.

A két, a rendőrség szerint ittas férfi reggel bement a templomba, ahol összeszólalkoztak, majd az összeszólalkozás kegyetlen verekedésbe torkollt. A kihívott rendőrök végül ártalmatlanná tették a verekedőket – paprikasprayt is használniuk kellett –, de ez már a templomon nem segített: hatalmas károk keletkeztek a berendezésben, és még vér is borította a padlót.

Az egyik rendőr rövid videófelvételt készített a pusztulásról, kommentálva is azt. „Így fizettek a vendégszeretetért” – mondta többek között. A felvételen látható, hogy számos pad összetört, és a berendezés többi eleme közül sem sok maradt épen.

A garázdák ellen most rongálás miatt indult eljárás. A videó pedig óriási felháborodást keltett Olaszország-szerte. 

Hirdetés