Az ortodox húsvét tiszteletére feltámad a szél

Ne tévesszen meg senkit a nyárias idő, hamarosan nyakunkba zúdul az égi áldás sűrű villámok, erős szél és akár jégeső kíséretében.
Hirdetés

Rossz hírünk van azoknak, akik abban bíztak, hogy az ortodox húsvétot a természet lágy ölén töltik: az időjárás valószínűleg felülírja a terveket. A meteorológusok szerint hamarosan drasztikusan megváltozik az idő, a jelenlegi, szinte nyárias meleget hamarosan viharok váltják. Az április 27–28. közötti időszakban az ország nagy részében felhőszakadás, néhol jégeső várható, amit sűrű villámlás és nagy erejű szél kísér.

A légköri instabilitásra való figyelmeztetés 25 megyére érvényes: a Bánságot leszámítva, Románia egész nyugati fele ázni fog szombat déltől vasárnap délután 6-ig. A viharra figyelmeztető sárga riasztás nagyjából ugyanerre a periódusra vonatkozik. Szombat délután 3-tól vasárnap délután 4 óráig érvényes, Fehér, Argeş, Arad, Bihar, Beszterce-Naszód, Brassó, Kolozs, Krassó-Szörény, Kovászna, Dolj, Gorj, Hunyad, Hargita, Mehedinţi, Máramaros, Maros, Neamţ, Olt, Szeben, Szilágy, Szatmár, Suceava, Temes, Teleorman és Vâlcea megyékben.

Hirdetés