Egy évig senkit nem zavart, hogy a PSD-s luxusfeleség lenyúlta a párt Mercedesét

Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
Hirdetés

Fokozódik a helyzet a PSD kincstárnoka, Mircea Drăghici büntetőügye körül: alig egy nappal azután, hogy bejelentette, feljelenti az őt „vegzáló” korrupcióellenes ügyészeket, meg is érkezett a válaszlépés a DNA részéről. Az ügyészek kiterjesztették a nyomozást az ügyében, felmerült ugyanis a gyanú, hogy egy 324 ezer lejt érő Mercedest „vásárolt” a párttól a feleségének, több mint egy éven át halogatva a pénz kifizetését.

Először a Newsweek írta meg – még tavaly decemberben –, hogy a Drăghici-ék legalább 1,8 millió lejt nyúltak le a PSD számára államilag kiutalt támogatásból, és a párt három luxusautóját is személyes célokra használják. A kincstárnok persze mindent tagadott, sőt,

beperelte a lapot. 

A DNA ügyészei most megerősítették az újságírók értesülését, közleményükben azt írják, hogy Drăghici a párt kincstárnokaként kezelte a párt vagyonát, ezzel a helyzettel visszaélve íratott át egy luxusautót a felesége nevére úgy, hogy nem fizette ki az autó ellenértékét.

A vásárra 2017 júliusban került sor, a kifizetésre viszont csak egy évre rá, 2018 augusztusában.

Hirdetés

Mircea Drăghici kincstárnok és Codrin Ștefănescu főtitkár hétfőn jelentették be, hogy feljelentetik az ügyészeket, akik vizsgálatot indítottak ellenük. Azon túlmenően, hogy önkényesnek, túlzónak és méltánytalannak nevezték a DNA vizsgálatát, azt nyilatkozták, a korrupcióellenes ügyészeknek nincs közük ahhoz, hogy a PSD mire költi el az állami támogatást,

a pénz elköltési módjáról csakis a párt vezetősége dönthet.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) gyanúja szerint nem rendeltetésszerűen költötték el az állami párttámogatások egy részét, emellett Drăghici-ot sikkasztással is vádolják. Drăghici bűnvádi eljárásában azt vizsgálják az ügyészek, hogy tavaly milyen körülmények között próbált hosszú távú bérleti szerződést kötni egy 500 ezer eurót érő ingatlanra. Ehhez adódott most hozzá a luxusautó használatának kérdése.

Hirdetés