Macska-egér játékot játszik Dragnea és a DNA

A PSD módosítja a Btk.-t, a DNA megsürgeti a bíróságot Dragnea ügyében.
Hirdetés

Élet-halál Szabadság-börtön harc folyik a DNA és Liviu Dragnea között, legalábbis erre lehet következtetni a törvényhozás és a Korrupcióellenes Ügyészség egymás utáni lépéseiből.

A DNA ugyanis arra kérte a legfelső bíróságot, hogy rövidebb határidőket jelöljön ki Liviu Dragnea és Darius Vâlcov büntetőpereinek esedékes tárgyalásaihoz – erősítette meg az ügyészség a Mediafaxnak. A legfelső bíróság hétfőn május 20-át jelölte ki Dragnea perének folytatásaként, és június 11-én tárgyalja ismét Vâlcov ügyét. 

Első fokon három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a PSD elnökét, mert arra bujtotta fel a Teleorman megyei gyermekvédelem volt igazgatóját, hogy szerződtesse a hivatalba azt a két nőt, aki valójában a PSD megyei szervezetének dolgozott. A fellebviteli per tárgyalását Dragnea és ügyvédei mindenféle eljárásbeli kifogásokkal hónapok óta halasztgatják.

Tegnap pedig a Iordache-bizottság egy sor módosítást hajtott végre a Büntető törvénykönyvön, amelyeket a szenátus ma meg is szavazott, jövő héten kerülnek a képviselőház elé. A módosításokat Florin Iordache az Alkotmánybíróság kifogásaival magyarázta, a bizottságban az USR-t képviselő Stelian Ion jogász szerint viszont kivették a Btk.-ból konkrétan azt a cikkelyt is, amely alapján Dragneát az alapfokon eljáró bíró három év és hat hónap börtönre ítélte.

Hirdetés

Stelian Ion szerint más módosítások egyes bűntények elévülési idejét rövidítik le, és ezeknek is haszonélvezője lehet Dragnea, illetve a PSD más, büntetőügyekben érintett politikusai.

Hirdetés