Amit szabad a PSD-nek, nem szabad az ellenzéknek

A Román Postával szóratta volna választási anyagát az USR-PLUS is, de tőle megtagadta a posta.
Hirdetés

Bepereli a Román Posta Tulcea és Giurgiu megyei kirendeltségét az USR-PLUS 2020 választási szövetség, mert ezek a részlegek megtagadták, hogy kézbesítsék az alakulat választási szórólapját, jelentette be ma a két párt kampányfelelőse. Ez a két részleg viszont probléma nélkül kézbesíti a nyugdíjjal együtt a kormányzó PSD kampánylapját.

A két megye postaszolgálata arra hivatkozva tagadta meg az ellenzéki választási szövetség szóróanyagának kikézbesítését, hogy az választási propaganda volna, mert szavazásra való felhívást tartalmaz. A két kampányfelelős szerint viszont a vonatkozó törvény, a 334/2006-os világosan leszögezi, mi minősül választási propagandának, a szavazz kifejezés vagy bármmilyen más felhívás voksolásra nem szerepel a kritériumok között.

Az USR és a PLUS felrója az önkényt és a kettős mércét a Román Postánál, amelynek szolgáltatását bármelyik párt igénybe kellene tudja venni, szerintük épp a PSD választási újságja jelenti a legalacsonyabb szintű propagandát.

A PNL múlt csütörtökön jelentette fel a DNA-nál a PSD-nek a postával kötött szerződését a kampánylap kézbesítéséről a nyugdíjasoknak. Korábban Ludovic Orban pártelnök azt is hangoztatta, hogy beperelik a PSD-t. A liberálisoknak az is fáj, hog a PSD kampánylapjában nyíltan ócsárolja a PNL-t.

Hirdetés