Nincs egy valamire való ügyész az országban?

Az összes főügyész-jelöltet elutasította Tudorel Toader.
Hirdetés

Eredmény nélkül zárta le Tudorel Toader igazságügyi miniszter a főügyész-válogató első fordulóját: mindegyik jelentkezőt visszautasította, az újrázni kívánó jelenlegi főügyészt, Augustin Lazărt is. A válogatást április 12-én kezdik újra, jelentette be ma délután a minisztérium, az új jelentkezőket május 6-7-én hallgatják meg, az eredményt 8-án közlik.

Az interjúbizottság ma arra jutott, hogy egyik jelentkező sem (Augustin Lazăr mellett Marian Drilea DIICOT-ügyész, Daniel Horodniceanu, a DIICOT volt főügyésze, illetve Gabriela Scutea, Laura Codruţa Kövesi volt DNA-főügyész volt helyettese) sem felel meg a kinevezéshez szükséges követelményeknek. A mostani jelentkezők közül senkit nem terjesztenek fel kinevezésre, közölte a minisztérium, azaz Toader fő ellenfele, Augustin Lazăr úgy tűnik, nem kap újabb mandátumot. Jelenlegi mandátuma április 28-án jár le.

Ha a miniszter végre javasol valakit főügyésznek, azt jóvá kell hagynia a Legfelső Bírói Tanács ügyészségi részlegének, majd az államfő nevezi ki.

Hirdetés